Μενού
  • Α-
  • Α+

Σκληρό μήνυμα στην Αγκυρα έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με φόντο τις νέες προκλητικές δηλώσεις στελεχών της τουρκικής κυβέρνησης με αποκορύφωμα τα όσα ισχυρίστηκε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας, στη Βαρσοβία, ο κ. Δένδιας σημείωσε πως «περιέγραψα την κλιμάκωση της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας που φτάνει συνεχώς σε νέα ύψη. Μερικές φορές σε προσωπικό επίπεδο».

Διαβάστε ακόμη: Απειλές Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Ο Στρατός μας έχει λάβει σαφείς οδηγίες»

«Επιτρέψτε μου να είμαι ειλικρινής. Δεν πρόκειται να πτοηθούμε. Αλλά επίσης δεν πρόκειται να παρασυρθούμε σε έναν διαγωνισμό λέξεων. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της, την κυριαρχία της, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, την ύπαρξή της. Με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει», συνέχισε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Με ικανοποίηση βλέπουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και οι Αιγύπτιοι φίλοι μας έχουν βγει δημόσια να καταγγείλουν τις τουρκικές πρακτικές. Υπογράμμισαν το προφανές: ότι η σημερινή κυβέρνηση της Τρίπολης δεν έχει καμία εντολή να υπογράψει διεθνείς συμφωνίες. Τόσο το προηγούμενο όσο και το πρόσφατο "Μνημόνιο Συνεννόησης" που υπεγράφη μεταξύ της κυβέρνησης της Τρίπολης και της Τουρκίας δεν είναι μόνο παράνομο, αλλά και άκυρο».

«Σήμερα, συζητήσαμε επίσης το θέμα της μετανάστευσης. Από την άποψη αυτή, καταδίκασα τις προσπάθειες εργαλειοποίησης της δυστυχίας όσων αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Τόσο η Πολωνία όσο και η Ελλάδα έχουν πέσει θύματα τέτοιων "υβριδικών επιθέσεων". Για την επιτυχή αντιμετώπισή τους, η απάντηση είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των εταίρων της ΕΕ», τόνισε ο κ. Δένδιας αναφορικά με τη συνάντησή του με τον Πολωνό ΥΠΕΞ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA