Μενού
  • Α-
  • Α+

Απορείτε γιατί υπήρξε μπέρδεμα με το αν τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο; Μα να το εντοπίσουμε σε κυβερνητικά στελέχη που για μερικές ώρες συντήρησαν τη φημολογία, μέχρι που ήρθε το Μαξίμου πυροσβεστικά, μετά τον πρωινό καφέ, και μάζεψε τη σχετική φημολογία. Οι δημοσιογράφοι, πάντως, δεν τα έβγαζαν από το μυαλό τους, καθώς υπήρξαν αρμόδια στελέχη που συζήτησαν κανονικά την ιδέα για μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα, προκειμένου τα μαγαζιά να μπορέσουν να κάνουν οικονομία, αλλά να μην διαταραχθεί και πλήρως η καταναλωτική κίνηση. Αφήστε που το θέμα είχε πρόδηλα κωλύματα συνταγματικότητας και θα μπορούσε να τεθεί θέμα για παραβίαση των κανόνων του ανταγωνισμού. 

Ο καλός στρατιώτης Άδωνις

Όποια...κόμπλα και να έγινε, πάντως, ο Άδωνις Γεωργιάδης βγήκε μπροστά για να κλείσει το θέμα και να κάνει την επικοινωνιακή διαχείριση. Έκανε δήλωση κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ, μετά βγήκε στο Mega, μετά τον ΑΝΤ1, μετά έκανε δήλωση στο Star και για να είμαι ειλικρινής μετά έκλεισα την τηλεόραση. Του το δίνουν, πάντως, και από το Μαξίμου ότι είναι από τους λίγους υπουργούς που δεν κρύβονται στα δύσκολα και βγαίνουν για να βάλουν πλάτη. 

Ο τελευταίος του Μαξίμου

Ελαφρώς...πελαγωμένος εμφανίζεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος πλέον είναι από τους τελευταίους που φεύγουν από το Μαξίμου. Δεν είναι ότι πριν δεν είχε δουλειά, αλλά πλέον απέκτησε και επιπρόσθετη, μιας και του μετακυλίστηκαν αρκετές από τις αρμοδιότητες που είχε ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Συνεπώς, μένει ως αργά στο γραφείο και χάνει έτσι ωραία πάρτι, όπως για παράδειγμα τα γενέθλια της ΝΔ στην οδό Πειραιώς. Πάντως, για να ξέρετε, οι μετοχές του υπουργού αυτή την περίοδο είναι ανεβασμένες στο εσωτερικό χρηματιστήριο του Μεγάρου Μαξίμου. 

Η συζήτηση για το πλαφόν στην Πράγα

Το ότι σήμερα οι ηγέτες της ΕΕ θα συζητήσουν το θέμα της επιβολής πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου είναι μια νίκη ικανοποίησης για την ελληνική πλευρά που είχε επιμείνει εδώ και έξι σχεδόν μήνες να μιλάει για την ανάγκη επιβολής του. Και δεν ήταν μόνο η Αθήνα, που πήρε την πρωτοβουλία, αλλά και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, το Βέλγιο αλλά και η Πολωνία που συνυπέγραψαν την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τώρα βέβαια κανείς δεν περιμένει μια απόφαση σήμερα στην άτυπη συνάντηση των ηγετών στην Πράγα, ούτε αύριο στο άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο. Όμως είναι μια αρχή που δεν είναι καθόλου αμελητέα. Το ζήτημα είναι να πειστεί η Κομισιόν και κυρίως να το δεχθεί και η Γερμανία που είναι η χώρα που αντιδρά περισσότερο. 

«Γροθιά στο στομάχι» λένε οι Ιταλοί για τη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης 

Οι Ιταλοί το φυσάνε και δεν κρυώνει που βλέπουν τους Τούρκους να έχουν βάλει για τα καλά πόδι στη Λιβύη και να επιδιώκουν - μέσω παράνομων μεθόδων - να εκμεταλλευτούν τον υποθαλάσσιο πλούτο της Λιβύής. Ειδικά για μια χώρα όπως η Ιταλία που έχει παραδοσιακά έντονη παρουσία στην Λιβύη, η απουσία της από τις εξελίξεις δείχνει το πώς η εσωστρέφεια και η πολιτική ανακατωσούρα των τελευταίων χρόνων στερεί από τη χώρα ισχύ στην εξωτερική πολιτική. Αυτό είναι βέβαια μάθημα για όλους - δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο την Ιταλία. 

Η δύναμη του Εβραϊκού λόμπι 

Στις ΗΠΑ η American-Jewish Committee θεωρείται η κορυφαία οργάνωση ισραηλινού λόμπι στον κόσμο. Διευθυντής της ήταν μέχρι πρότινος ο Ντέιβιντ Χάρις, ένας πανίσχυρος άνθρωπος με πρόσβαση και άκρες παντού. Θα μπορούσε κανείς να πει πως ήταν και φιλέλληνας, με συχνή παρουσία στη χώρα μας. Το ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Χάρις συνταξιοδοτήθηκε πριν από μια εβδομάδα. Τη θέση του πήρε ο Τεντ Ντόϊτς, μέχρι πρότινος βουλευτής της Φλόριντα. Τώρα θα μου πείτε, κοτζάμ βουλευτής, αφήνει το Κογκρέσο για να αναλάβει τη διεύθυνση του American Jewish Committee. Ε, προφανώς, η θέση έχει μεγαλύτερη ισχύ από την ίδια την θέση στο Κογκρέσο. Το αναφέρω για να καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ανθρώπους μας μέσα στα κέντρα αποφάσεων στην Ουάσινγκτον που επηρεάζουν τους Αμερικανούς νομοθέτες προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA