Μενού
  • Α-
  • Α+

Μαίνεται η κόντρα του υπουργού Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Τσίπρα, που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού με αφορμή την υπόθεση της Novartis. Αδωνις Γεωργιάδης και Γιώργος Τσίπρας ήταν καλεσμένοι στην ΕΡΤ και αντάλλαξαν βαριές κουβέντες με τους παρουσιαστές της εκπομπής να προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους. Η κόντρα των δύο ξέσπασε αυτή τη φορά όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο άρθρο των Financial Times για την ελληνική οικονομία. Στο τέλος της συζήτησης και ενώ οι παρουσιαστές σηκώθηκαν και κατευθύνθηκαν προς το video wall για να αλλάξουν θέμα, είπαν: «Δεν έχουμε άλλο χρόνο, σας ευχαριστούμε πολύ καλημέρα» αλλά η συζήτηση είχε ήδη φουντώσει και ακούστηκαν οι εξής διάλογοι:

Γιώργος Τσίπρας: Περί ανάπτυξης, το 2020 - 2021 ήταν 10 χώρες της ΕΕ που ήταν στο μείον – δηλαδή ύφεση και μετά ανάπτυξη και 17 που ήταν στο συν. Εμείς ήμασταν μείον. Πανηγυρισμοί περί ανάπτυξης συγγνώμη δεν είναι.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τώρα σοβαρά αμφισβητείτε το οικονομικό θαύμα της Ελλάδας; Οι Financial Times μας έβαλαν στα 7 θαύματα του πλανήτη.

Οι παρουσιαστές σηκώθηκαν ευχαριστώντας τους δύο πολιτικούς… αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Γιώργος Τσίπρας: Ναι, ναι καλά…

Άδωνις Γεωργιάδης: Ξέρετε εσείς καλύτερα από τους Financial Times

Γιώργος Τσίπρας: Πόσα πήρε;

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε από την θέση του, μαζεύοντας και τα χαρτιά του. Οι δύο παρουσιαστές ευχαρίστησαν εκ νέου και προσπάθησαν να κατευθυνθούν προς το video wall για να αλλάξουν θέμα. «Συνεχίζεται η κουβέντα αλλά και εμείς πρέπει να συνεχίσουμε», σχολίασε η κυρία Κασιμάτη. Όμως ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε να μιλάει διαμαρτυρόμενος.

Άδωνις Γεωργιάδης: Όχι παιδιά! Μην φύγετε από εδώ! Είπε κάτι σοβαρό και το κόψατε.

Έτσι οι παρουσιαστές επέστρεψαν στο τραπέζι.

Άδωνις Γεωργιάδης: Λέει ότι η κυβέρνηση πλήρωσε τους Financial Times για να γράψουν το άρθρο. Αυτό είπατε; Είναι διεθνές θέμα αυτό!

Γιώργος Τσίπρας: Το έχετε διαβάσει; Το έχετε διαβάσει; Ο άνθρωπος ή παίρνει ναρκωτικά ή είναι πληρωμένος...

Και οι δύο πολιτικοί συνέχισαν τον διάλογο όρθιοι.

Άδωνις Γεωργιάδης: Είπατε ότι ο δημοσιογράφος των Financial Times πληρώθηκε… Αυτό είπατε κύριε;

Γιώργος Τσίπρας: Σας ρωτάω, το έχετε διαβάσει;

Άδωνις Γεωργιάδης: Αυτό είπατε; Προφανώς το έχω διαβάσει.

Γιώργος Τσίπρας: Συμφωνείτε με το άρθρο;

Άδωνις Γεωργιάδης: Είναι επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα κάνω ερώτηση αύριο στους Financial Times. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πληρώθηκαν;

Γιώργος Τσίπρας: Συμφωνείς με το άρθρο;

Άδωνις Γεωργιάδης: Πληρώθηκαν; Εγώ συμφωνώ με το άρθρο προφανώς

Γιώργος Τσίπρας: Καλά εντάξει. Συμφωνείς ότι έχουμε αποπληθωρισμό, ενώ έχουμε 12% πληθωρισμό. Τι να συζητάμε;

Άδωνις Γεωργιάδης: Είπατε τα πήρε! Πληρώθηκαν;

Γιώργος Τσίπρας: Ή ναρκωτικά πήρε ή πληρώθηκε! Ένα από τα δύο.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Αδωνις Γεωργιάδης - Γιώργος Τσίπρας: Κρατά καιρό η κόντρα τους 

Η κόντρα του Αδωνι Γεωργιάδη με τον Γιώργο Τσίπρα κρατά εδώ και καιρό. Οι δυο τους είχαν βρεθεί σε πάνελ στην εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» στο OPEN στις 6 Ιουνίου και είχαν ανταλλάξει επίσης βαριές κουβέντες για την υπόθεση της Novartis. Ο διάλογος που είχε σημειωθεί τότε ήταν ο εξής: 

Αδωνις Γεωργιάδης: Αυτό το βλακώδες επιχείρημα...

Γιώργος Τσίπρας: Μαζέψου, δεν μιλάω άλλο μαζί σου...

Αδωνις Γεωργιάδης: Αυτά που λέτε είναι βλακείες, είναι βλακείες κύριε και βαρέθηκα να ακούω βλακείες στην τηλεόραση από ανθρώπους σαν κι εσάς

Γιώργος Τσίπρας: Εγώ θα είχα μεγάλο πρόβλημα στη θέση σας με τέτοια απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης

Αδωνις Γεωργιάδης: Ερχεσαι συκοφαντείς έναν συνάδελφο κι έναν οικονομικό εισαγγελέα και λες ότι με συγκαλύπτει και δεν ντρέπεσαι... Γελοίε!

Γιώργος Τσίπρας: Είσαι και φαίνεσαι. Και ένοχος είσαι και σε καλύπτει ο νόμος Βενιζέλου. Θα με πει γελοίο, δε ντρέπεσαι λίγο;

Ομως και στις 19 Σεπτεμβρίου αρπάχτηκαν ξανά στον ΣΚΑΪ, με αφορμή την αντιπαράθεση για το πρωτογενές πλεόνασμα. Αρχικά, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον υπουργό Ανάπτυξης λέγοντάς του: «το 'χεις τερματίσει, άρχισες πάλι τα ψέματα». Σ' εκείνο το σημείο ήρθε η «έκρηξη» του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος του απάντησε: «Εδώ δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο, ούτε σας φοβόμαστε κύριε. Με σεβασμό και στον πληθυντικό. Ό,τι δεν σου μάθανε οι γονείς σου θα το μάθεις εδώ». Στη διάρκεια της συζήτησης που είχαν στο πάνελ του «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ για την ακρίβεια, σε μια αναφορά του κ. Γεωργιάδη για το πρωτογενές πλεόνασμα «που είχε ως στόχο το μνημόνιο Τσίπρα», ο κ. Τσίπρας απάντησε «εντάξει, το ‘χεις τερματίσει» κι αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού.

«Κύριε Τσίπρα θα σας παρακαλέσω, θα μου μιλάτε με σεβασμό. Δεν είμαστε φίλοι από το δημοτικό οι δυο μας», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης. «Ξεκίνησες πολύ καλά. Ψεύτης ο Τσίπρας κλπ...», ανταπάντησε ο Γιώργος Τσίπρας. «Είμαστε βουλευτές και οι δύο και εγώ υπουργός. Σας παρακαλώ πάρα πολύ να μου μιλάτε με σεβασμό», επέμεινε ο Γεωργιάδης.

«Όταν σέβεσαι, θα σέβομαι», απάντησε ο Τσίπρας. «Θα μιλάτε με σεβασμό. Αν δεν σας το μάθανε σπίτι σας, θα σας το μάθω εγώ. Εντάξει;», είπε ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους ο Γεωργιάδης. «Το ύφος αυτό στο σπίτι σου και στη Νέα Δημοκρατία», απάντησε εκνευρισμένος ο Γιώργος Τσίπρας με τον Γεωργιάδη να λέει «Εδώ δεν είναι φοιτητικό αμφιθέατρο, ούτε σας φοβόμαστε κύριε. Με σεβασμό και στον πληθυντικό. Ό,τι δεν σου μάθανε οι γονείς σου θα το μάθεις εδώ». Σ' εκείνο το σημείο και ύστερα από την ανταλλαγή των «καρφιών» η συζήτηση επέστρεψε σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο και η προσωπική κόντρα τερματίστηκε...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA