Μενού
  • Α-
  • Α+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον άνθρωπο που έδρασε με αυταπάρνηση και έσωσε δεκάδες μετανάστες στα Κύθηρα είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τηλεφώνησε στον Μιχάλη Πρωτοψάλτη, ο οποίος «με τις ηρωικές προσπάθειές του συνέβαλε καθοριστικά στη διάσωση 80 ανθρώπων από το ναυάγιο πλοίου στα Κύθηρα που μετέφερε μετανάστες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «τον συνεχάρη και τον ευχαρίστησε για την προσπάθειά του. Τόνισε μάλιστα ότι οι Έλληνες θα συνεχίζουν να σώζουν ανθρώπινες ζωές, τις οποίες εκθέτουν σε κίνδυνο αδίστακτα κυκλώματα διακινητών». Ο Μιχάλης Πρωτοψάλτης είχε αναφέρει για τη μάχη που έδωσε να σώσει μετανάστες ότι: «οι άνθρωποι χτυπούσαν στα βράχια. Οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες. Γι' αυτόν τον λόγο έφερα έναν γερανό από την επιχείρησή μου, βάλαμε ένα μεγάλο πάνινο καλάθι μεταφοράς υλικών και τους βάζαμε μέσα ώστε να καταφέρουμε να τους τραβήξουμε επάνω». Πάντως, οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από το ναυάγιο στα Κύθηρα είναι 8 με τις έρευνες να συνεχίζονται για τον εντοπισμό αγνοουμένων. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 88 άτομα (55 άνδρες, 7 γυναίκες, 17 αγόρια, 1 κορίτσι). Υπενθυμίζεται ότι την ίδια μέρα βυθίστηκε σκάφος, με μετανάστες και στη Λέσβο ενώ οι ισχυροί άνεμοι έπνεαν στο Αιγαίο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA