Μενού
  • Α-
  • Α+

Η είδηση του θανάτου, του Αλέξανδρου Νικολαΐδη σε ηλικία μόλις 43 ετών έσκασε σαν «βόμβα» στον πολιτικό κόσμο, ένα πεδίο που δραστηριοποιούταν τα τελευταία χρόνια και μάλιστα ήταν αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Πολιτικοί συνοδοιπόροι και «αντίπαλοι» δεν μπορούν να κρύψουν το πόσο έχουν συγκλονιστεί τόσο με την είδηση του θανάτου όσο και με τη μάχη που έδινε αθόρυβα δύο χρόνια τώρα. «Το γνώριζε ένας στενός κύκλος ανθρώπων» παραδέχθηκε ο Πάνος Σκουρλέτης για τον Νικολαΐδη που έχασε τη μάχη για τη ζωή νικημένος από έναν πολύ επιθετικό καρκίνο.

Ως έναν «άνθρωπο που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή» χαρακτήρισε τον Νικολαΐδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, που έγραψε στο μήνυμά του: «Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανέβηκε στον Ολυμπο του αθλητισμού και συμπεριλαμβάνεται στο Πάνθεο του Ολυμπισμού. Ένας άνθρωπος που δεν σταμάτησε ποτέ να μάχεται για τα πιστεύω του, τον άνθρωπο και τη ζωή. Ένας μαχητής με πάθος, που ακόμα και την ύστατη στιγμή συγκλονίζει με το τελευταίο μήνυμα που μας άφησε. Ένα μήνυμα βαθιά ανθρώπινο, που η αλήθεια του δεν αφήνει κανέναν απροβλημάτιστο και ασυγκίνητο. Ένα μήνυμα για τα πραγματικά σπουδαία σε αυτή τη ζωή. Η κληρονομιά που αφήνει στα παιδιά του και όλους μας είναι τεράστια. Συλλυπητήρια στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη του».

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Foikonomou%2Fposts%2Fpfbid0xYWcrREwWC1sPM2UVjAXEAKxooeyxQMgSXPLQYHJrqK6BPgJqcCpjEWLSZ9c15wal&show_text=true&width=500

«Θέλω να εκφράσω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους οικείους του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Το σθένος με το οποίο αντιμετώπισε την ασθένεια του ήταν τεράστιο» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Ολυμπιονίκη σημειώνοντας: «Εδω δεν χωρούν λόγια παρά μόνο θαυμασμός για την δύναμη ψυχής».

Το μήνυμα του Νικολαΐδη αναδημοσίευσε και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σημειώνοντας: «Τον θαύμασα ως αθλητή, τον εκτίμησα ως συνομιλητή, όσα γράφει στον αποχαιρετισμο του είναι λόγια που με γεμίζουν θλίψη και απέραντο σεβασμό. Καλό ταξίδι Αλέξανδρε».

Το «αντίο» από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποχαιρετά σήμερα με βαθιά οδύνη και συντριβή τον Ολυμπιονίκη, αγωνιστή Αριστερό και αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου, Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Ο Αλέξανδρος αποτέλεσε μέλος της ομάδας που δημιουργήθηκε το 2020 με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και με τις γνώσεις, την αυτοπεποίθηση και την ευγένειά του συνέβαλε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο στον καθημερινό πολιτικό αγώνα. Είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών όπου ξεχώρισε με την παρουσία του, όπως άλλωστε έκανε σε όλες τις μάχες που έδωσε στη ζωή του.

Από τη Θεσσαλονίκη όπου έμενε, και παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε, δεν έχασε ποτέ τη διάθεσή του να ανταποκρίνεται δημιουργικά και με κέφι για ζωή στα καθήκοντα και στις επαφές με τους συνεργάτες του. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης υπήρξε ένας αριστερός, δημοκρατικός πολίτης από το χώρο του αθλητισμού που ήξερε να παίρνει πάντα θέση στα δημόσια πράγματα, χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό ή προσωπικό κόστος. Ως προοδευτικός άνθρωπος είχε έννοια για την πατρίδα του, να επικρατήσουν νέες ιδέες μακριά από τα στερεότυπα χρόνων, που να εμπνέουν τους νέους ανθρώπους.

Ως αθλητής ανέβηκε στο βάθρο του Ολυμπιονίκη δύο φορές, ενώ το 2008 ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος αθλητής από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου. Η τελευταία δημόσια παρακαταθήκη του είναι σίγουρα ο αποχαιρετισμός του, όπου κι εκεί ακόμα είχε έννοια να προσφέρει μεγαλόψυχα στον συνάνθρωπό του. Ως συνεργάτης, το κενό που αφήνει πίσω του είναι δυσαναπλήρωτο. Ως άνθρωπος, για όλους εμάς, θα είναι αναντικατάστατος. Αποτελεί για εμάς ένα παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και περηφάνιας.

Θα τον θυμόμαστε πάντα με τα τελευταία του λόγια: «Αν σωθεί έστω ένα παιδί, θα αξίζει κάθε κλωτσιά που έχω φάει στο κεφάλι, κάθε κάταγμα στα πόδια μου. Αυτό είναι το αποτύπωμα που θέλω να αφήσω στην κοινωνία, αυτή είναι η κληρονομιά που θέλω να μείνει στα παιδιά μου». Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του, τα μικρά παιδιά του, την υπόλοιπη οικογένειά του και τους φίλους του» αναφέρε στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, πολυνίκη αθλητή του Τάε Κβον Ντο, Ολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας και του Πεκίνου και αναπληρωτή εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη με την ασθένειά του, όπως μαχητικός υπήρξε στο αγώνισμά του και την πολιτική και κοινωνική του δράση. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και όλους τους οικείους του» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ήταν ένας από τους συνεργάτες του Αλέξανδρου Νικολαΐδη, με το δικό του μήνυμα να είναι ιδιαίτερα φορτισμένο. «Ο Αλέξανδρος έδωσε όλες του τις μάχες με περηφάνια μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Παράδειγμα ανθρωπιάς, ευγένειας και αγώνα. Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν πόσο θα μας λείψει κ πόσο τυχεροί ήμασταν που τον γνωρίσαμε. Δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του» έγραψε.

«Δεν ξέρω πότε ένιωσα τελευταία φορά έτσι. Σαν να τρώω μια κλωτσιά τάε κβον ντο στο στομάχι. Αυτή ίσως είναι η πιο γερή κλωτσιά που έδωσε ποτέ ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που, ακόμη και με τον τραγικό του θάνατο, μας έδωσε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής, σκαρφαλώνοντας σε ένα ακόμη βάθρο. Στο πιο ψηλό. Σε εκείνο της εκτίμησης και του θαυμασμού όλων μας», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA