Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο  Γ. Γ. Ιθαγένειας Αθανάσιος Μπαλέρμπας βρέθηκε για άλλη μια φορά στο πλευρό της ελληνικής ομογένειας στην Αμερική. Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της National Hellenic Society, επιφανούς Ελληνοαμερικανού Ντρέηκ Μπεχράκη μίλησε στο Hellenic Heritage Weekend στην Καλιφόρνια για θέματα ιθαγένειας. Η ανταπόκριση των ομογενών μας ήταν ενθουσιώδης, καθώς η απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας αποτελεί πόθο πολλών από αυτούς. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση, από τις κορυφαίες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, τιμώμενη ομιλήτρια ήταν η πρέσβης μας στις ΗΠΑ κυρία Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, η οποία μαζί με τον κ. Μπαλέρμπα εξέτασαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

Επίσης, σε συνεργασία με τον δραστήριο νέο Γενικό Πρόξενό μας στο Λος Αντζελες, Γιάννη Σταματέκο, υπήρξαν συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους ελληνικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής στο Γενικό μας Προξενείο. Στη συνάντηση συζητήθηκαν όχι μόνο θέματα ιθαγένειας, αλλά και γενικότερα ζητήματα που απασχολούν τους ομογενείς μας. Οι τελευταίοι χαιρέτισαν την παρουσία σε ανώτερο επίπεδο του υπουργείου Εσωτερικών δίπλα στους Έλληνες της δυτικής ακτής των ΗΠΑ.

Ο κ. Σταματέκος οργάνωσε, επιπλέον, ανοιχτή συγκέντρωση πολιτών και ομογενών στον καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας. Εκεί ο κ. Μπαλέρμπας είχε την ευκαιρία να έρθει σε άμεση επαφή με τους ομογενείς μας και απάντησε σε ερωτήσεις τους για θέματα ιθαγένειας, αστικής κατάστασης και εκλογών. Είχε, επίσης, την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του κέντρου της ελληνικής κοινότητας από τον εφημέριο του ναού αιδεσιμότατο Ιωάννη Μπάκα και να πληροφορηθεί τις σημαντικές δράσεις της ελληνικής κοινότητας. 

Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιθυμίας για επισημοποίηση της σχέσης τους με την Ελλάδα ήταν οι κατ’ ίδιαν συναντήσεις του κ. Μπαλέρμπα με την πασίγνωστη σταρ του Χόλιγουντ Νία Βαρντάλος, καθώς και τον γιο του Τζων Κασσαβέτη και της Τζίνα Ρόουλαντ, βραβευμένο σκηνοθέτη Νικ Κασσαβέτη, οι οποίοι διακαώς επιθυμούν την Ελληνική Ιθαγένεια. Ο Νικ Κασσαβέτης, μάλιστα, σχεδιάζει τη μόνιμη μετακόμισή του στην Ελλάδα. Στο περιθώριο των εντατικών συναντήσεων εργασίας ο Γενικός Γραμματέας συναντήθηκε με τον συμπατριώτη μας πλέον οσκαρικό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέην, στην πολιτογράφηση του οποίου είχε συμβάλει αποφασιστικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA