Μενού
  • Α-
  • Α+

Καθημερινή είναι πλέον η απειλή στον Εβρο καθώς αυξάνονται συνεχώς οι ροές παράτυπων μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στη χώρα μας, υπό την πίεση των Τούρκων συνοριοφυλάκων που τους «σπρώχνουν» προς την Ελλάδα με κάθε τρόπο. Αυτό επισήμανε σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή και τον εντοπισμό 92 γυμνών μεταναστών σε ελληνικό έδαφος στον Εβρο. «Σοκαριστικό γεγονός, εικόνα απάνθρωπη που παραπέμπει στον Μεσαίωνα» χαρακτήρισε ο υπουργός το συγκεκριμένο περιστατικό ενώ προσέθεσε πως: «Περιμένουμε στοιχειώδεις εξηγήσεις από την πλευρά της Τουρκίας».

«Τα τελευταία 3μιση χρόνια η Ελλάδα είναι πιο ισχυρή, έχει ενισχυθεί στρατιωτικά, οι Τούρκοι να ακολουθήσουν τον δρόμο της φιλίας και της συνεργασίας και να εγκαταλείψουν τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ο,τι και να κάνει η Τουρκία τα σύνορα στον Έβρο είναι απροσπέλαστα. Δεν πρόκειται να περάσει κανείς, όποιο κόλπα και να βρει η απέναντι πλευρά» τόνισε ο υπουργός. Για την πιθανότητα προβοκάτσιας από την Τουρκία, ο Τάκης Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι «υπάρχει απόλυτη επαγρύπνηση και ετοιμότητα για να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε περιστατικό – και δεν θα πούμε τίποτα άλλο».

Οσον αφορά την αποτρόπαια υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στα Σεπόλια, ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε: «Να βγουν όλα στο φως, όλοι οι ένοχοι στη Δικαιοσύνη, δεν ενδιαφέρουν οι ιδιότητες των ενόχων. Όποιος είναι εμπλεκόμενος και ύποπτος, θα πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης χωρίς δεύτερη κουβέντα. Την ευθύνη των ερευνών την έχει η ανακριτική αρχή, η αστυνομία συνδράμει. Οι συλλήψεις θα συνεχιστούν, ένταλμα αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA