Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμη μια επίθεση εναντίον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου, αλλά και απειλές σε βάρος της Ελλάδας εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ. Ο Τσελίκ εκτόξευσε κατηγορίες και υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον των πάντων στην Ελλάδα, από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μέχρι τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους υπουργούς στην Ελλάδα. Όπως μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο Μανώλης Κωστίδης, ο Ομέρ Τσελίκ δήλωσε πως «ο Μητσοτάκης και ο Φλώρος είναι σαν νομάρχες ξένων χωρών» και πως «η ελληνική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την παρουσία ξένων δυνάμεων».

«Το ότι η Ελλάδα έχει τέτοιο επιτελάρχη, ο οποίος κάνει τέτοιες παιδαριώδεις δηλώσεις και μιλά με εφηβική ψυχολογία θα πρέπει να ανησυχεί την Ελλάδα. Η στρατιωτικοποίηση των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών έρχεται σε αντίθεση με τις υπάρχουσες συνθήκες. Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες.  Παιδικές συμπεριφορές. Αλλά από την άλλη πλευρά, η ελληνική αντιπολίτευση λέει ότι 'έχετε μετατρέψει ολόκληρη την Ελλάδα σε στρατιωτική βάση των άλλων κρατών'. Επισήμως, είναι σαν να ήρθε η κυβέρνηση Μητσοτάκη να 'ιδιωτικοποιήσει' την Ελλάδα. Μιλάει συνέχεια σαν νομάρχης άλλων χωρών. Και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Ελλάδας μιλάει σαν επαρχιακός επίτροπος αυτών των χωρών». Ο Τσελίκ συνέχισε με τις γνωστές απειλές «αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά σε διαφορετική περίπτωση θα έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα», ενώ λέει ακόμη: «Ή θα δεχθείτε τους όρους μας ή τελειώνει η διπλωματία».

«Εάν σταματήσουν να παρενοχλούν τα τουρκικά αεροσκάφη, σταματήσουν να στρατιωτικοποιούν τα νησιά με αποστρατιωτικοποιημένο  καθεστώς και μείνουν μακριά από την παράνομη προσέγγισή τους να κάνουν το Αιγαίο ελληνική λίμνη, ένα σημαντικό μέρος της έντασης θα έχει ήδη εκτονωθεί. Αλλά αν έχετε μια επιθετική στάση απέναντί μας, εάν προσπαθήσετε να δείξετε επιθετικότητα, τότε το λογισμικό αλλάζει και 'μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα'». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA