Μενού
  • Α-
  • Α+

Eχοντας ήδη θέσει το κόμμα σε απόλυτη προεκλογική εγρήγορση, με κεντρικό σύνθημα «συνέπεια, συνέχεια, σταθερότητα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βγει εδώ και καιρό προσωπικά μπροστά στη μάχη της επικείμενης κάλπης, προκειμένου να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή που καταγράφει στις μετρήσεις σε όλα τα επίπεδα. Διακύβευμα; Η επίτευξη του διττού στόχου της ανάδειξης του κυβερνητικού έργου και της αυτοδυναμίας της ΝΔ, την οποία έχει ταυτίσει με την αυτοδύναμη Ελλάδα και τη δυνατότητα της χώρας να λαμβάνει με ταχύτητα κι αποτελεσματικότητα αποφάσεις απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις. Eνας πήχης που στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρείται εφικτός.

Διαβάστε ακόμη: Βορίδης σε Τσίπρα: Δεν θα αλλάξει η ημερομηνία στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Βασική στρατηγική της ΝΔ είναι η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου σε διεθνές, εθνικό και τοπικό επίπεδο ταυτόχρονα. Ο πρωθυπουργός φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να υπογραμμίζει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης χάρη στις οποίες διαμορφώθηκαν ευρωπαϊκές λύσεις για μεγάλες κρίσεις όπως η ενεργειακή, καθώς και τις κινήσεις που αναβάθμισαν το κύρος της χώρας μας διεθνώς. Σε εθνικό επίπεδο, εστιάζει - και θα συνεχίσει να το κάνει - ιδιαίτερα στα αλλεπάλληλα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας με την εξάντληση των δημοσιονομικών περιθωρίων χωρίς όμως να διακινδυνεύει πισωγυρίσματα, αλλά και στις ενέργειες που έγιναν για την περαιτέρω αμυντική θωράκιση της χώρας μας εν μέσω των διαρκών απειλών της Τουρκίας. Σε τοπικό επίπεδο δίνει έμφαση στα έργα υποδομών που ολοκληρώθηκαν ή δρομολογούνται, επιλύοντας χρόνια προβλήματα των τοπικών κοινωνιών.

Μία με δύο περιοδείες Μητσοτάκη το μήνα

Πιστός στη δέσμευσή του να βρίσκεται κοντά στην κοινωνία και να έχει προσωπική επαφή με τους πολίτες, στο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη περιλαμβάνονται μία με δύο περιοδείες μηνιαίως, προκειμένου να καλύψει το σύνολο των περιφερειών της χώρας. Οι επισκέψεις του προβλέπει να μην είναι απλώς εθιμοτυπικές, αλλά να συνοδεύονται από την επιτόπια επιτήρηση της εξέλιξης συγκεκριμένων έργων ή τα εγκαίνια αυτών με κεντρικό σύνθημα «το είπαμε το κάναμε» και φυσικά με συσκέψεις με τους τοπικούς φορείς ώστε να ενημερωθεί για το τι άλλο μπορεί να γίνει. Αυτό σύμφωνα με συνεργάτες του καταδεικνύει το σεβασμό απέναντι στη συμφωνία αλήθειας που είχε κάνει προεκλογικά ο ίδιος με τους πολίτες και την αξιοπιστία της κυβέρνησης, η οποία τηρεί την υπόσχεσή της για υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων, απαντώντας παράλληλα στις σύγχρονες προκλήσεις με έργα κι όχι με εύκολα λόγια. Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι πιθανότατα την 28η Οκτωβρίου τα Ιωάννινα, ενώ στο πρωθυπουργικό καλεντάρι έχουν ήδη σημειωθεί η Πάτρα και η Λάρισα.

Στο επίκεντρο του πρωθυπουργού βρίσκεται η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και δη η ανακούφισή τους από τις ιλιγγιώδεις τιμές της ενέργειας και τις αυξήσεις στο ράφι. Κι αυτό γιατί κατανοεί βαθιά πως παρά το πλήθος των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, νοικοκυριά κι επιχειρήσεις εξακολουθούν να δοκιμάζονται, συνεπώς υπάρχουν ακόμα πολλά να γίνουν.  Εξ ού και στη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη στον αγώνα αντοχής προς τις κάλπες δεν θα κυριαρχήσει η σύγκριση με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Μπορεί να συγκρίνει τα επιτεύγματα και τις τεκμηριωμένες λύσεις που προωθεί η κυβέρνηση για να στέκεται συνεχώς στο πλευρό των πολιτών με τις ανέξοδες και ανεδαφικές λύσεις που προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δεν θα επιμένει σε αυτό.

Αντίπαλος δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με συνεργάτες του ο πρωθυπουργός εκτιμά πως βασικός αντίπαλος της κυβέρνησης της ΝΔ δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα γεγονότα και το πώς θα καταφέρει να υψώσει νέα αναχώματα στα καθημερινά προβλήματα των Ελλήνων και των Ελληνίδων. Και σε αυτό εστιάζει διαρκώς. Με την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου που έχει ήδη υλοποιηθεί άλλωστε, αλλά και στους στόχους που θέτει για να πάει την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά, πρόκειται να ζητήσει την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης στις επικείμενες εκλογές.

Σε εγρήγορση βρίσκεται την ίδια ώρα και το κομματικό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας. Πέραν των αλλεπάλληλων περιοδειών ανά την Ελλάδα παρουσία κορυφαίων υπουργών και τις στοχευμένες εκδηλώσεις που διοργανώνει,  οι πληροφορίες θέλουν να προετοιμάζονται πυρετωδώς και τα γαλάζια ψηφοδέλτια. Προβάδισμα έχουν οι συμμετέχοντες στις εκλογές του 2019 που συγκέντρωσαν υψηλά ποσοστά στην προτίμηση των ψηφοφόρων, αλλά ήδη καταγράφονται και νέα πρόσωπα που μπορούν να συσπειρώσουν ευρύτερα ακροατήρια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA