Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταθέτει για δεύτερη μέρα ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου η Ελένη Ράικου. «Η κρίση μου είναι ότι τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis τους κατασκεύασε η κυρία Τουλουπάκη μετά από προτροπή του Παπαγγελόπουλου» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα, η προκάτοχος της Ελένης Τουλουπάκη έκανε λόγο για «σχέδιο στοχοποίησής της» από τον κατηγορούμενο πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης ενώ σημείωσε ότι δεχόταν παρεμβάσεις από αυτόν.

Διαβάστε ακόμη: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Μιλήσαμε και για την Ανατολική Μεσόγειο με τον Μπλίνκεν»

«Από τον Ιανουάριο του 2017 είχε γίνει πιο πιεστικός. Η συμπεριφορά του ήταν εκβιαστική. Προτίμησα να επίσπευσω την παραίτηση μου για να ησυχάσω…», είπε η κυρία Ράικου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.  Σημείωσε δε, ερωτηθείσα σχετικά, ότι ουδέποτε την κυνήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ. « Ήταν όλοι υποστηρικτικοί εκτός από τον Παπαγγελόπουλο που είχε δική του ατζέντα και προφανώς δεν το κατάλαβαν», σημείωσε. Για την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου είπε πως η αίσθησή της ήταν ότι είχε «κομματική ταυτότητα» υπό την έννοια ότι διέτασσε συνεχώς προκαταρκτικές έρευνες που ωφελούσαν επί της ουσίας τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά στην Ελένη Τουλουπάκη, που την διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, και κατηγορείται ότι δεν διαβίβασε αμελλητί στη Βουλή αναφορές του ΚΙΝΑΛ για τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, η μάρτυρας επανέλαβε πως «οι αναφορές δεν έκαναν λόγο σε συγκεκριμένο υπουργό. Δεν μπορούσαν να σταλούν στην λογική του αμελλητί. Ηθελαν ψάξιμο».

Η κατάθεση της Ελένης Ράικου θα συνεχιστεί και κατά την αυριανή συνεδρίαση (25/10) του δικαστηρίου από τους συνηγόρους υπεράσπισης οι οποίοι με τις ερωτήσεις τους σήμερα αμφισβήτησαν την αξιοπιστία της μάρτυρος αναφερόμενοι σε σχέσεις που είχε με τον πρώην υπουργό και σε καθυστερημένη καταγγελία σε βάρος του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA