Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ΗΠΑ εκτιμούν τις προσπάθειες της Ελλάδας ως σημαντικού συμμάχου και εταίρου στο ΝΑΤΟ, διαβεβαίωσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αμερικανός ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Αναλυτικά για τη συνομιλία Μπλίνκεν-Μητσοτάκη ο εκπρόσωπος του αμερικανού υπουργείου Εξωτερικών Νεντ Πράις ανέφερε:«Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν συνομίλησε σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο υπουργός και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης συζήτησαν τις προσπάθειες υποστήριξης της ασφάλειας της Ουκρανίας εν μέσω του αδικαιολόγητου και απρόκλητου πολέμου της Ρωσίας, και τη σημασία της προώθησης της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες της Ελλάδας ως σημαντικού συμμάχου και εταίρου στο ΝΑΤΟ».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Nωρίτερα ο πρωθυπουργός με ανάρτηση του έκανε γνωστό ότι μεταξύ άλλων συζήτησε με τον Άντονι Μπλίνκεν για τις ενέργειες του ΝΑΤΟ σχετικά με την υποστήριξη της Ουκρανίας αλλά και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. «Εποικοδομητική κλήση σήμερα με τον @SecBlinken. Συζητήσαμε τον στενό συντονισμό μας ως Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί κατά της Ρωσίας, καθώς και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε συγκεκριμένα o Κυριάκος Μητσοτάκης.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA