Μενού
andreas-patsis
Ανδρέας Πάτσης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Να δώσει εξηγήσεις στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Μπουγά, έχει κληθεί ο βουλευτής Γρεβενών του κόμματος, Ανδρέας Πάτσης μετά τις καταγγελίες εναντίον του από τον ΣΥΡΙΖΑ για τα «κόκκινα δάνεια». Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει οι εξελίξεις, δηλαδή το ενδεχόμενο διαγραφής του, θα εξαρτηθούν από τη νομιμότητα της επαγγελματικής δραστηριότητας ή τυχόν υπέρβαση του ηθικού αξιακού κώδικα της παράταξης.

Διαβάστε ακόμη: Γεραπετρίτης: Εκλογές στο τέλος της 4ετίας με βάση την τελευταία απογραφή -Δεν θα επηρεαστούν οι πανελλαδικές

Ο κ. Πάτσης, τον οποίο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί σύμφωνα με την καταγγελία του πως απέκτησε μέσω εταιρειών του εξωτερικού «κόκκινα δάνεια» ύψους 62 εκατ. ευρώ, έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, θα κληθεί να απαντήσει για τα όσα γράφονται σχετικά με την προέλευση των χρημάτων, τις αλλοδαπές εταιρίες και τις συμβάσεις που φέρεται να σύναψε με τα ΕΛΤΑ. Και αυτό για να εξακριβωθεί η νομιμότητα της επαγγελματική του δραστηριότητας και να διερευνηθεί αν υπάρχει και ηθική διάσταση στο θέμα.

Αλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, δώσει ξεκάθαρη εντολή προς τα αρμόδια όργανα της ΚΟ, ώστε να διαλευκανθεί άμεση η υπόθεση και στην περίπτωση που διαπιστωθούν ευθύνες του βουλευτή Γρεβενών, να αποδοθούν.

Ηλιόπουλος: «Πλιάτσικο δημοσίου χρήματος»

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος κάνει λόγο για «πλιάτσικο δημοσίου χρήματος». «Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές» αναφέρει σε δήλωσή του.

Και καταλήγει πως: «Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA