Μενού
  • Α-
  • Α+

Ήταν περίπου 23:00 προχθές το βράδυ όταν το τηλέφωνο του Τάκη Θεοδωρικάκου χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Αλβανός ομόλογός του Μπλέντι Τσούτσι που τον ενημέρωνε ότι έχουν συλλάβει τον βιαστή του Φαλήρου και τον κάνουν...πακέτο για να τον στείλουν. Το αυτό είχε ζητήσει ο κ. Θεοδωρικάκος από τον ομόλογό του σε άλλο τηλεφώνημά τους, λέγοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να συλληφθεί. Αμέσως μετά, ο λόγος πέρασε στον αρχηγό της Αστυνομίας Κωνσταντίνο Σκούμα, ο οποίος συνομίλησε με τον Αλβανό ομόλογό του και τα...κανόνισαν, ώστε το παλικάρι να παραδοθεί στους δικούς μας στην Κακκαβιά τα ξημερώματα της Τρίτης. Σημειωτέον, ο κ. Τσούτσι έχει καλή σχέση με τον κ. Θεοδωρικάκο και τον ευχαρίστησε δημοσίως προ ημερών στο Βερολίνο, στη Διαδικασία για τα Δυτικά Βαλκάνια, για την ελληνική στήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας του.

Το τραπέζι της Κάλας στον Κυριάκο

Ο ωραίος καιρός στις Βαλτικές χώρες συνεχίστηκε και στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Εσθονία, μετά τη Λιθουανία. Μάλιστα, η Εσθονή ομόλογός του Κάγια Κάλας ήταν ακόμα πιο φιλόξενη από τους Λιθουανούς και έκανε το τραπέζι, όπως μαθαίνω, στον κ. Μητσοτάκη σε εστιατόριο του Ταλίν, μαζί με την ελληνική αποστολή (Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Τάσος Χατζηβασιλείου, Αριστοτελία Πελώνη, Δημήτρης Τσιόδρας, Άννα Μαρία Μπούρα, Κύρα Κάπη). Στο τραπέζι έγινε κουβέντα κατά βάση για τα ψηφιακά, όπου οι δυο χώρες δείχνουν ιδιαίτερη επίδοση και οι Εσθονοί ήταν πάντα το καλό παράδειγμα της Ευρώπης, αλλά και μοντέλο για τον Κυριάκο Πιερρακάκη. 

Η συνάντηση υψηλού επιπέδου

Μια συνάντηση πολύ υψηλού επιπέδου μαθαίνω πως θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο. Πρόκειται για τη Διάσκεψη της «Τριμερούς Επιτροπής» που μαζί με το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και τη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ αποτελούν τις πιο ισχυρές λέσχες παγκοσμίως. Η Τριμερής Επιτροπής αφορά στη συνεργασία Ευρώπης, Βόρειας Αμερικής κι Ιαπωνίας και η συνάντηση πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο. Φέτος θα γίνει στην Αθήνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και θα συμμετάσχει και ο Πρωθυπουργός σε μια συζήτηση με τον Πρόεδρο της Microsoft, Μπράντ Σμιθ. Θα είναι επίσης ο πρώην Διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, ο πρώην επικεφαλής της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Άξελ Βέμπερ, ο πρώην Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο Κλάους Ρέγκλινγκ και αρκετοί άλλοι. Το βράδυ το επίσημο δείπνο θα γίνει στο Μουσείο της Ακρόπολης. Θα προσπαθήσω να μάθω τα όσα συζητηθούν στην πριβέ αυτή συνάντηση και θα επανέλθω σε νεότερο σημείωμά μου. 

Κεγκέρογλου: από βουλευτής, δήμαρχος 

Το αποφάσισε τελικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου να αποσυρθεί από τη μάχη της Βουλής και να μην είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, παρά το γεγονός ότι εκλέγεται στο Ηράκλειο με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο από το 2004. Ο ίδιος έχει επικοινωνήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη και του έχει κοινοποιήσει την απόφασή του, αφού πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στο δήμο Μινώα Πεδιάδας από όπου κατάγεται. Σημειώνω εδώ πως υπάρχει κι ακόμη μια διάσταση στην ιστορία που δεν πρέπει να αγνοούμε. Είναι αρκετά πιθανό ο Νίκος Ανδρουλάκης να είναι υποψήφιος στο Νομό Ηρακλείου. Εάν το ΠΑΣΟΚ εκλέξει μια έδρα εκεί (στις δεύτερες εκλογές και όχι στις πρώτες, της απλής αναλογικής) τότε είναι πολύ πιθανό να την κρατήσει ο Πρόεδρος Ανδρουλάκης. Υπό αυτή την έννοια, ο Κεγκέρογλου δεν θα είχε πιθανότητες εκλογής στη βουλή, εκτός εάν τελικά το ΠΑΣΟΚ εξέλεγε δυο βουλευτές, ή εάν ο Ανδρουλάκης επέλεγε άλλη εκλογική περιφέρεια για να εκλεγεί.

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Πρέσβη του Ισραήλ

Από την αναβολή της επίσκεψης του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας την προηγούμενη εβδομάδα έχω διαπιστώσει μια σοβαρή προσπάθεια δημόσιας διπλωματίας των Ισραηλινών να πείσουν την ελληνική πλευρά πως δεν υπάρχει τίποτε στο παρασκήνιο, παρά μόνο λόγοι εσωτερικής ασφαλείας του Ισραήλ. Επισημαίνω πως χθες ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα, Νόαμ Κάτζ, γεγονός που ο τελευταίος ανέδειξε πανηγυρικά στο twitter. Προσθέτω επίσης πως όλοι οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιμένουν τα τελευταία δυο χρόνια να λένε πως η όποια ομαλοποίηση σχέσεων με την Άγκυρα, δεν επηρεάζει τις ελληνοισραηλινές σχέσεις.

Μάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή

Νέα ερώτησε κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στον Πρωθυπουργό στη βουλή, με αφορμή δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου που έκαναν λόγο για παρακολουθήσεις κι άλλων πολιτικών προσώπων. Βλέπω ότι ο Τσίπρας επιδιώκει το μαν-2-μαν στη βουλή, ώστε να μένουν οι δυο τους στο κάδρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το θέμα είναι εάν τελικά βγαίνει ωφελημένος από αυτές τις μάχες ή όχι. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA