Μενού
  • Α-
  • Α+

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Μπούρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν να την εκ νέου άμεση σύγκληση της Επιτροπής, ώστε να κληθούν τόσο οι ιδιοκτήτες και οι εκπρόσωποι των εταιρειών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, όσο και ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης. Σύμφωνα με την επιστολή, το αίτημα γίνεται μετά από δημοσιεύματα και αποκαλύψεις σχετικά με το θέμα των παρακολουθήσεων του Νίκου Ανδρουλάκη.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνεται: «Σε συνέχεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που έλαβε χώρα την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 με θέμα την παρακολούθηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής κ. Ν. Ανδρουλάκη και την καταστροφή των αρχείων που αφορούν την υπόθεσή του στην ΕΥΠ, καθώς και τις καταγγελίες άλλων πολιτικών προσώπων για πιθανή παρακολούθησή τους, και με αφορμή συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου το τελευταίο διάστημα και σοβαρές αποκαλύψεις σχετικά με αυτή τη θεμελιώδους σημασίας υπόθεση για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τη διαφάνεια, ζητούμε:

Την εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής άμεσα και την κλήση, σύμφωνα με το άρθρο 41Α του Κανονισμού της Βουλής, σε ακρόαση, των ιδιοκτητών και εκπροσώπων των εταιρειών που φέρονται να εμπορεύονται κακόβουλα λογισμικά όπως το Predator, καθώς και του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, που επίσης φέρεται σύμφωνα με τα παραπάνω δημοσιεύματα να εμπλέκεται στην δραστηριότητα εταιρειών που εμπορεύονται παράνομα λογισμικά παρακολούθησης στην Ελλάδα».

Υπογράφεται απ;o τους Μιχάλη Κατρίνη, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργο Αρβανιτίδη, Κώστα Σκανδαλίδη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Τόνια Αντωνίου, Ιλχάν Αχμέτ, Χρήστο Γκόκα, Γιώργο Καμίνη, Χάρη Καστανίδη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Μουλκιώτη, Μπουρχάν Μπαράν, Δημήτρηγ Μπιάγκη, Απόστολο Πάνα, Γιώργο Παπανδρέου, Ανδρέα Πουλά και Γιώργο Φραγγίδη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA