Μενού
  • Α-
  • Α+

Τους λόγους για τους οποίους ήρθε η τροπολογία για την προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή εξήγησε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Σημειώνεται ότι με την τροπολογία, επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε ολόκληρη την επικράτεια, από ώρα 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Συγκεκριμένα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε από το βήμα της Βουλής: «Σε διαδοχικές μου συναντήσεις με την ΕΣΕΕ, τη ΓΣΕΒΕΕ και πολλούς Εμπορικούς Συλλόγους είχα δεχθεί το διαρκές αίτημα, το οποίο είχε υποσχεθεί και η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά δεν είχε προλάβει να υλοποιήσει, της κατάργησης των ενδιαμέσων εκπτώσεων.

Υπενθυμίζω λοιπόν ότι μόλις στο προηγούμενο νομοσχέδιο με ειδικό άρθρο καταργήθηκαν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και αυτό χαιρετήθηκε από τον εμπορικό κόσμο που είχε αυτό το αίτημα. Προέκυψε όμως το εξής πρόβλημα: Δύο Κυριακές του χρόνου, η πρώτη Κυριακή του Μαΐου και η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, ήταν ανοιχτές με το προηγούμενο καθεστώς λόγω των ενδιαμέσων εκπτώσεων. Άρα, με την κατάργηση των ενδιαμέσων εκπτώσεων, θεωρήθηκε νομοθετικά ότι χάνεται η άδεια του να λειτουργούν τα καταστήματα αυτές τις δύο Κυριακές».

Ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε λέγοντας: «Ετέθη λοιπόν το ζήτημα από την αγορά, η οποία επιθυμεί να έχει ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές, ότι «με αυτόν τον τρόπο, ναι μεν καταργείτε τις ενδιάμεσες εκπτώσεις και κάνατε δεκτό το αίτημα των Εμπορικών Συλλόγων, αλλά ταυτόχρονα βλάψατε το δικό μας συμφέρον γιατί έχουμε πλέον δύο Κυριακές λιγότερες το χρόνο να λειτουργούμε, από όσες με το προηγούμενο καθεστώς. Εμείς δεν είχαμε καμία βούληση να κάνουμε κάτι τέτοιο, ούτε να αυξήσουμε ούτε να μειώσουμε τις Κυριακές. Θέλαμε να παραμείνουν οι Κυριακές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά ίδιες στον αριθμό, όπως ήταν τα τελευταία περίπου δέκα χρόνια» για να συμπληρώσει:

«Κι έτσι ερχόμαστε τώρα με αυτή την τροπολογία, επειδή δεν προλαβαίνουμε, το δικό μας νομοσχέδιο -θα έρθει την άλλη εβδομάδα για να επιλύσουμε οριστικά νομοθετικά το ζήτημα και για την πρώτη Κυριακή του Μαΐου-, για να υπάρχει η δυνατότητα τα καταστήματα που επιθυμούν να λειτουργήσουν αυτή την Κυριακή να μπορέσουν να λειτουργήσουν». «Θεωρώ ότι ήταν άδικη η δριμεία ανακοίνωση των δύο προαναφερθεισών οργανώσεων, καθώς καλώς γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται περί νομοθέτησης επιπλέον Κυριακής. Παραμένουμε στον ίδιο ακέραιο αριθμό όπως ίσχυε όλα αυτά τα χρόνια» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA