Μενού
  • Α-
  • Α+

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας από το πρωί της Κυριακής μετά την περιπέτεια που είχε στην Τουρκία, όπου οι Αρχές του απαγόρευσαν την είσοδο. Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας τον παρέλαβε με το κυβερνητικό αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Σμύρνης, επιστρέφοντας από το Άμπου Ντάμπι. Σε ανάρτησή του ο Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρει ότι «λίγο πριν από τη 01:00 χθες αργά το βράδυ προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας μαζί με τον φίλο, Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σας ευχαριστώ για ακόμη μια φορά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Τέλος καλό, όλα καλά». 

Με τη σειρά του, ο Ελληνας ΥΠΕΞ επισήμανε: Αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή στην καταχρηστική κράτηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και στην απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου από τις τουρκικές αρχές και κινητοποιηθήκαμε για την παροχή αρωγής». 

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, στον οποίο απαγορεύτηκε η είσοδος στην πόλη της Σμύρνης, χωρίς από τη γείτονα χώρα να τού εξηγήσει κανείς τον λόγο, είπε από την πρώτη στιγμή ότι εμμένει στην απόφασή του να αναχωρήσει από την Τουρκία και να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Σας ευχαριστώ για τη συμπαράστασή σας. Μετά από ενέργειες της ΕΕ και της ελληνικής πλευράς, η τουρκική κυβέρνηση αποφάσισε να άρει την απαράδεκτη απαγόρευση εισόδου μου στην Τουρκία. Παρόλα αυτά εμμένω στην απόφασή μου να αναχωρήσω αμέσως από τη χώρα και να επιστρέψω στην Ελλάδα» ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κ. Τζιτζικώστα.

Ο περιφερειάρχης έφτασε στην πόλη το πρωί του Σαββάτου περίπου στις 11.30, προκειμένου να προεδρεύσει στη σύνοδο της ευρωμεσογειακής επιτροπής ARNEM της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών. Ο κ.Τζιτζικώστας είναι Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής των Περιφερειών και μετέβη στην Τουρκία υπό αυτή την ιδιότητα, ωστόσο, οι Τούρκοι του έκαναν καψόνι άνευ προηγουμένου, καθώς τον οδήγησαν σε ένα γραφείο, στο οποίο έμεινε για πάνω από πέντε ώρες, χωρίς να του έχουν δοθεί σαφείς εξηγήσεις γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τελικά, ύστερα από τις αστείες κι ανεκδιήγητες δικαιολογίες των Τούρκων, ότι τον μπέρδεψαν με άλλον, κι αφού του είχαν απαγορεύσει να βρίσκεται στη χώρα, οι Τούρκοι... ολοκλήρωσαν το καψόνι και ήραν την απαγόρευση εισόδου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA