Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας» χαρακτήρισε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1. Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι δεν πωλείται το λιμάνι της Αλέξανδρούπολης, καθώς στην παρούσα συγκυρία δεν υπάρχει λόγος να περιέλθει στα χέρια ενός ξένου επενδυτή.

«Κατ’ αρχάς, η πληροφορία αυτή είναι ακριβής. Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι στην παρούσα συγκυρία η Αλεξανδρούπολη είναι τόσο μεγάλης στρατηγικής, γεωπολιτικής και ενεργειακής σημασίας για τη χώρα μας, ώστε πρέπει να παραμείνει στη κυριότητα του ελληνικού Δημοσίου και συγκεκριμένα του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο έχει και τη δυνατότητα να αναπτύξει το λιμάνι και να αξιοποιήσει πλήρως όλες του τις δυνατότητες. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να επεκταθώ πολύ περισσότερο γιατί στην παρούσα συγκυρία δεν βλέπαμε το λόγο να πουληθεί το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σε κάποιον ξένο επενδυτή».

Το λιμάνι Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) έχει αυξημένη γεωστρατηγική θέση, αποτελεί βάση νατοϊκών δυνάμεων, στην περιοχή γίνονται σημαντικά έργα αναβάθμισης υποδομών (οδικές, σιδηροδρομικές κ.α.), θεωρείται κόμβος για Αν. Μεσόγειο, Βαλκάνια και γενικά για την ΝΑ Ευρώπη, μέσω του ΟΛΑ παρακάμπτεται η Μαύρη Θάλασσα αλλά και ο Βόσπορος, ενώ στα ανοιχτά του λιμανιού αναπτύσσεται υπεράκτιος τερματικός σταθμός επανα–αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU) από την Gastrade.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA