Μενού
  • Α-
  • Α+

Η καθέλκυση της πρώτης φρεγάτας Belharra που προορίζεται για το γαλλικό ναυτικό έγινε σήμερα παρουσία και του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του αρχηγού του Ελληνικού Ναυτικού. Οι εργασίες φαίνεται λοιπόν πως προχωρούν πολύ γρηγορότερα από το συμφωνηθέν χρονοδιάγραμμα και τόσο το Γαλλικό όσο και το Ελληνικό Ναυτικό αναμένεται να παραλάβουν τα πλοία νωρίτερα. Μάλιστα το Ελληνικό Ναυτικό αναμένεται να πάρει το πλοίο στις αρχές του 2025, πριν το Φεβρουάριο μήνα, ενώ αναμενόταν να τις παραλάβει τον Μάρτιο. 

«Πράσινο φως» από Μαξίμου για αγορά τέταρτης

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του OPEN και της Γεωργίας Γερατζιώτη, ο υπουργός Άμυνας δεν παρευρέθηκε στη Γαλλία μόνο για την τελετή καθέλκυσης αλλά και για να συζητήσει μετά από το πράσινο φως Μαξίμου για την ενεργοποίηση της προαίρεσης που αφορά την ενεργοποίηση μιας τέταρτης Belharra μπροστά στην τουρκική προκλητικότητα και για να προλάβουν την τιμή. Η τέταρτη Belharra θα κοστίσει 970 εκατομμύρια ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA