Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέρα απεργίας η χθεσινή και τα καφέ του Κολωνακίου γέμισαν με κόσμο. Κάτι η καλή μέρα, κάτι η υπολειτουργία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, μην σας τα πολυλέω, δεν έβρισκες να κάτσεις. Έφτασε, λοιπόν, στα αυτιά μου η πληροφορία ότι το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται θα έχουμε τουλάχιστον μια δημοσκόπηση, ου μην κι άλλες. Για μια, πάντως, ξέρω σίγουρα, αν και δεν ξέρω να σας πω νούμερα, διότι ξεκίνησε να τρέχει μόλις. Ποια είναι η γενική αίσθηση; Ότι η κυβέρνηση θα βγει τσαλακωμένη από τον συνδυασμό ακρίβειας-Πάτση και υποκλοπών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα τσιμπά ανεπαίσθητα. Επειδή, όμως, η ψαλίδα δεν είναι τεράστια, αν π.χ. σε μια εταιρεία που τον προηγούμενο μήνα έδινε διαφορά 7 μονάδων η ΝΔ χάνει 1-1,5 και ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 0,5-1, τότε η διαφορά θα έχει πέσει στις μικρότερες τιμές της εδώ και καιρό. Να δούμε, γιατί μπορεί να πέσω έξω. Αν κρίνω, πάντως, από τα νούμερα τηλεθέασης, ο τηλεθεατής δεν «καίγεται» για την υπόθεση. 

Η επανεκλογή των Ελλήνων και Φιλελλήνων στο Κογκρέσο

Χαμόγελα ικανοποίησης στο ελληνικό λόμπι στην Ουάσιγκτον έφεραν τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ. Την επανεκλογή τους κατάφεραν η Νικόλ Μαλλιωτάκης στη Νέα Υόρκη, ο Κρις Πάπας στο Νιου Χάμσαιρ, η Ντίνα Τάϊτους στη Νεβάδα, ο Τζον Σαρμπάνης στο Μέριλαντ και ο Γκας Μπιλιράκης στη Φλόριντα. Καλό νέο είναι επίσης η εκλογή του γιού του Ρόμπερτ Μενέντεζ στο Νιού Τζέρσει και η επανεκλογή του Γερουσιαστή Βαν Χόλεν που εκφράζει φιλοελληνικές θέσεις. Το γεγονός επίσης πως δεν εξελέξη ο τουρκικής καταγωγής υποψήφιος Γερουσιαστής Οζ στην Πενσυλβάνια σκόρπισε χαμόγελα ικανοποίησης στα στελέχη της ελληνικής κοινότητας που είχαν εργαστεί σκληρά ώστε να βοηθήσουν στην επανεκλογή των εκπροσώπων που βοηθούν τα ελληνικά εθνικά θέματα σε Γερουσία και Κογκρέσο.

Ολοι μιλούν για τον Λαβράνο

Αν, πάντως, κάτι επεδίωκε ο επιχειρηματίας στον χώρο των συστημάτων ασφαλείας Γιάννης Λαβράνος, ήταν να γίνει μεγάλο όνομα. Ε, το πέτυχε, διότι τώρα όλοι συζητούν γι’ αυτόν. Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε την εμπορική διάθεση του Predator μέσω της εταιρίας Intellexa, η οποία είναι ανενεργή. Αν σας πω τι φήμες ακούγονται στην πιάτσα για τον κ. Λαβράνο, δεν θα ξέρετε από πού να το πιάσετε και πού να το αφήσετε. Το μόνο που κατάλαβα με σιγουριά είναι ότι ο κ. Λαβράνος δεν είχε κουμπαριές και σχέση μόνο με τον κ. Δημητριάδη και με άλλα μέλη της ΝΔ, αλλά καλή επικοινωνία με στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, φερ ειπείν με τον πρώην υπουργό Νίκο Τόσκα, με πρώην στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά, ενώ λέγεται ότι η αρχή της δραστηριότητάς του γίνεται επί ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου. Τι θέλω να πω με αυτά: μην κάνουν διάφοροι τους έκπληκτους, γιατί η αγορά είναι ρηχή. Και όσο και αν ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα μεγάλο πρόβλημα να διαχειριστεί, ας μην κάνουν κάποιοι τους ανήξερους και τους άμωμους. 

Σύγκληση Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας 

Εάν η αντιπολίτευση καταφέρει να μαζέψει υπογραφές από τα 2/5 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας θα μπορέσει να ζητήσει την κλήτευση μαρτύρων που μπορεί να ρίξουν φως στο θέμα των υποκλοπών. Μαθαίνω πως υπάρχει τέτοια κινητικότητα μεταξύ των κομμάτων και πως πρόθεσή τους είναι να βρουν τις απαραίτητες υπογραφές. Αναμένω με ενδιαφέρον να δω την κυβερνητική απάντηση σε μια τέτοια πρόταση.

Η επιστροφή Καραμανλή 

Για τις 20 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Κοττάκη με τίτλο «οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» στη Λάρισα. Μαθαίνω πως θα παραστεί ο πρώην πρωθυπουργός, θα ακούσει την ανάλυση στην παρουσίαση αλλά δεν πρόκειται να λάβει το λόγο. Θα μιλήσουν ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής, επίκουρος καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, Γεώργιος Κ. Φίλης, ο δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης και ο συγγραφέας, Μανώλης Κοττάκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Αγοραστός. Το μενού θα έχει βεβαίως αρκετά γεωπολιτικά αφού θα γίνει αναφορά στο Βουκουρέστι, τα ελληνοτουρκικά και βέβαια τα εσωτερικά ζητήματα της περιόδου 2004-2009.

Ραντεβού στου Τάσου

Με μεγάλο ενδιαφέρον είδα την πρόσκληση που απευθύνει ο βουλευτής Σερρών και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου για την Παρασκευή που μας έρχεται στην εκλογική του περιφέρεια. Αφορμή, η παρουσίαση του βιβλίου «Το μέλλον της ιστορίας: Πώς ο πόλεμος της Ουκρανίας αλλάζει το παγκόσμιο τοπίο», το οποίο έχει επιμεληθεί ο Κωνσταντίνος Φίλης και στο οποίο ο κ. Χατζηβασιλείου έχει γράψει μια ενότητα. Καλεσμένοι, εκτός των δύο, είναι η Ντόρα Μπακογιάννη, της οποίας ο κ. Χατζηβασιλείου υπήρξε επί μακρόν συνεργάτης, ενώ την κουβέντα που θα γίνει στο ξενοδοχείο Φίλιππος Ξενία συντονίζει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης. Με δεδομένο ότι η εκδήλωση θα... κόψει εισιτήρια, εκτιμώ ότι είναι και ένα καλό προεκλογικό ζέσταμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA