Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες αποκαλύψεις για το πολιτικό «θρίλερ» των υποκλοπών και το Predator έρχονται στο φως της δημοσιότητας! Συγκεκριμένα, η δράση του κακόβουλου λογισμικού δεν σταματά μόνο στην καταγραφή συνομιλιών, όπως ήταν γνωστό μέχρι σήμερα, αλλά μπορεί να προχωρήσει και σε άλλες ενέργειες καθιστώντας ακόμα πιο ύπουλο το παράνομο αυτό «όπλο». Σύμφωνα με τον αστυνομικό ρεπόρτερ, Βασίλη Λαμπρόπουλο, το «Βήμα» της Κυριακής θα αποκαλύψει με σαφήνεια πέρα από τα ονόματα των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση παρακολουθήσεων, πώς εκτυλίχθηκε η συνεννόηση και η διαπλοκή  ατόμων που συνδέθηκαν με την άφιξη του Predator  στην Ελλάδα.

Παράλληλα, θα υπάρξουν αποκαλύψεις αναφορικά με το τι συνέβη ακριβώς στο παρασκήνιο με μαρτυρίες προσώπων που μέχρι στιγμής ήταν «εκτός κάδρου» από το σκάνδαλο της υπόθεσης των υποκλοπών, και παραμένουν εκτός, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά τι έχει συμβεί στο κρίσιμο χρονικό διάστημα που ήρθε το κακόβουλο λογισμικό στην χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες των τελευταίων ωρών, το σύστημα Predator δεν έχει μόνο την δυνατότητα καταγραφής όλων των επικοινωνιών, αλλά έχει και τη δυνατότητα το ίδιο το σύστημα να παρεμβαίνει στο «μολυσμένο» κινητό και να στέλνει μηνύματα είτε μέσα από διάφορες εφαρμογές του διαδικτύου είτε με την χρήση του κλασσικού SMS.

Στέλνει το μήνυμα και μετά... το σβήνει 

Συνεπώς το «Predator» μπορεί να ενοχοποιεί ανυποψίαστα θύματα, καθώς μέσω του κακόβουλου λογισμικού δεν αποστέλλονται μόνο μηνύματα, αλλά δίνει την δυνατότητα να διαγράφονται τα μηνύματα αυτά από το λεγόμενο «cloud» εξαφανίζοντας κάθε στοιχείο οριστικά. Αλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό, ένας κωδικός αρκεί για να παρακολουθούνται όλα τα δεδομένα ενός κινητού, αλλά και όποια χρήση μπορεί να πραγματοποιεί κάποιος με το κινητό του. Ολα τα δεδομένα παρακολουθούνται. Μία ενέργεια ωστόσο, η οποία είναι κακουργηματική και τιμωρείται από τον νόμο.

Τιμολόγιο στις υπηρεσίες παρακολούθησης

Και ενώ η παρακολούθηση είναι παράνομη, στις περισσότερες ιστοσελίδες ερευνητικών γραφείων, η υπηρεσία αυτή, διαφημίζεται και κοστολογείται ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη! «Το κινητό το φέρνετε σε εμάς. Τα παίρνετε όλα από εκεί πέρα. Το πρόγραμμα το δικό μας για ένα μήνα είναι στα 800 ευρώ. Υπάρχει επιλογή για 10 ημέρες που είναι στα 500. Έχετε μηνύματα, τα sms, έχετε κλήσεις, ακούτε ήχο όταν θα γίνονται κλήσεις, όχι μόνο πού πήρε αλλά και τον ήχο, έχετε viber, messenger, γενικά ό,τι κάνει κάποιος μέσα στη συσκευή του», εξηγεί ιδιωτικός ερευνητής στην εκπομπή Live News του MEGA.

Όπως φαίνεται, υπάρχει τιμοκατάλογος στις παρακολουθήσεις του κινητού τηλεφώνου, ο οποίος προσαρμόζεται ανάλογα τα αρχεία της υποκλοπής αλλά και από γραφείο σε γραφείο. Η προσφορά των υπηρεσιών παρακολούθησης του ιδιωτικού ερευνητή που ακολουθεί, είναι ελκυστικότερη της προηγούμενης. «Είναι 600 ευρώ τον μήνα. Συνομιλίες, μηνύματα, viber, messenger, όλα αυτά. Ό,τι κάνει στο κινητό του θα τα βλέπετε. Αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Κι αν θέλετε μετά να κάνετε και δεύτερο μήνα, είναι 270 ευρώ ο δεύτερος» αναφέρει ο ιδιωτικός ερευνητής.

Τα λογισμικά «κατάσκοποι»

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα προγράμματα αυτά, εντοπίζουν ένα ασφαλές κενό στο λογισμικό του κινητού μας και μέσω αυτού, αποκτούν τον πλήρη έλεγχο. Και ενώ το λογισμικό που αφορά τα παιδιά ανιχνεύεται εύκολα, υπάρχουν πλέον εξελιγμένα προγράμματα παρακολούθησης, που μπορούν να λειτουργήσουν, δίχως ποτέ να γίνουν αντιληπτά. Ο Γιάννης Χριστοδούλου, ιδιωτικός ερευνητής της Θεσσαλονίκης μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι «10-15 άτομα την ημέρα ζητάνε έλεγχο αν παρακολουθείται το κινητό τους» λόγω των πρόσφατων και νέων εξελίξεων στο θρίλερ των πολιτικών υποκλοπών. Ο Οθωνας Παπαδόπουλος ξεκαθάρισε ότι η παρακολούθηση είναι μία παράνομη ενέργεια και στην βασική της μορφή η υποκλοπή τηλεφωνικών επικοινωνιών αποτελεί πλημμεληματική παράβαση και υπό προϋποθέσεις μπορεί να μετατραπεί μέχρι και σε κακούργημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA