Μενού
  • Α-
  • Α+

«Ήδη κάποιοι μας δείχνουν τα δόντια τους. Εμείς οι Νεοδημοκράτες δε μασάμε». Σε αυτή τη λιτή αλλά γεμάτη νόημα φράση συνοψίζεται η χθεσινή  αντεπίθεση του Πρωθυπουργού για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και τις κατηγορίες περί εμπλοκής του ίδιου και της κυβέρνησης σε αυτές, την οποία διέψευσε κατηγορηματικά και σε υψηλούς τόνους. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέδειξε ότι δεν προτίθεται να μπει σε θέση άμυνας. Στη σκιά της νέας λίστας με 38 πρόσωπα και τα διαρκή πυρά του ΣΥΡΙΖΑ περί ενοχής του, σήκωσε το γάντι και εξέπεμψε αυστηρά μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψει να γίνει η Ελλάδα «μπανανία» και πως ο ίδιος και τα κυβερνητικά στελέχη δε δέχονται υπονόμευση του κυβερνητικού έργου και δεν κάμπτονται από τη λάσπη και τις συκοφαντίες κανενός κέντρου. Η επιδίωξη κάποιων για «έναν πιεζόμενο Πρωθυπουργό και μια αγκυλωμένη κυβέρνηση» θα πέσει στο κενό, διαμήνυσε.

Διαβάστε ακόμη: Το δεύτερο επεισόδιο του Tips by Markos είναι εδώ: Η εξόρμηση στην Αρκαδία συνεχίζεται

«Δε μασάμε»

Ο Πρωθυπουργός απέκρουσε τους ατεκμηρίωτους ισχυρισμούς, τις λίστες παρακολουθούμενων που κυκλοφορούν και την άνευ αστερίσκων υιοθέτηση τους από τον  ΣΥΡΙΖΑ ως βγαλμένες από τον «βούρκο», λέγοντας ένα ηχηρό όχι στη μετατροπή της δημόσιας ζωής σε «αρένα».  Και δήλωσε  αποφασισμένος να υψώσει τείχος στο σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης στο δρόμο προς τις εκλογές, το οποίο απέδωσε μεταξύ άλλων σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία με τη ΝΔ απώλεσαν την ισχύ που είχαν να επηρεάζουν τις εξελίξεις και την πορεία της χώρας. 

Συνονθύλευμα που ευδοκιμεί στο βούρκο ο ΣΥΡΙΖΑ

Κατά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κατακεραυνώνοντάς τους για αριστερό «τραμπισμό, προσπάθεια επανάληψης της Novartis με απόπειρα να στήσουν σκευωρίες πάνω σε ένα υπαρκτό γεγονός και αναβίωση του διχαστικού κλίματος του 2015 με το σύνθημα «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν», το οποίο όπως είπε απευθύνεται ως απειλή στον καθένα. «Δεν πρόκειται για παράταξη, αλλά για ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και που ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Γι’ αυτό και κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα», σχολίασε αιχμηρά.

Καταφύγιο έναντι της συκοφαντίας στις δημοκρατίες η Δικαιοσύνη

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα» και δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει καμία σκιά. Απέναντι, δε, στο τοξικό κλίμα αντέταξε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη ως μοναδικό «καταφύγιο» στις Δημοκρατίες έναντι της συκοφαντίας και τις νομοθετικές ρυθμίσεις που θα θέσει σε διαβούλευση μέχρι την Τετάρτη η κυβέρνηση για ένα σύγχρονο πλαίσιο  λειτουργίας της ΕΥΠ για την ασφάλεια των επικοινωνιών και τη ρητή απαγόρευση της εμπορίας, χρήσης και διακίνησης κακόβουλων λογισμικών σε ολόκληρη την επικράτεια. Υπογράμμισε, δε, πως έναντι εκείνων που με τη σύγχυση στοχεύουν στη μετατροπή της δικαιολογημένης αγωνίας των πολιτών σε «τυφλή διαμαρτυρία», η ΝΔ θα μετατρέψει με σχέδιο και σκληρή δουλειά αυτή την αγωνία σε «γόνιμη προσδοκία».

Τα ερωτήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και η υποκρισία Τσίπρα

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχείρησε να αναδείξει τα ψέματα και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά στο ζήτημα των παρακολουθήσεων, απευθύνοντας με τη σειρά του μία σειρά ερωτημάτων. Έκανε αναφορά στην παραδοχή του κ. Τσίπρα για χρήση κακόβουλων λογισμικών και επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η δράση του Pegasus στη χώρα μας από το 2016 έχει τεκμηριωθεί διεθνώς από το εξειδικευμένο εργαστήριο του Καναδά. Επισήμανε, δε, ότι εκείνη την εποχή είχαν εγερθεί υποψίες για την παρακολούθηση του δικού του τηλεφώνου και της οικογένειάς του, ζήτημα για το οποίο δεν έχει λάβει καμία απάντηση. Το πιο οξύ ερώτημα που έθεσε όμως ο Πρωθυπουργός ήταν: «Ποιους ήθελε να προστατεύσει ετεροχρονισμένα ο κ. Τσίπρας; Και σε ποιους άνοιγε το δρόμο για να συνεχίσουν τη δράση τους;» με τη μετατροπή του αδικήματος των υποκλοπών από κακούργημα σε πλημμέλημα μέσω των αλλαγών του Ποινικού Κώδικα πέντε μόλις μέρες πριν τις εκλογές του 2019.

Οι «ρουκέτες» κατά Τσίπρα για τα εθνικά θέματα και το μήνυμα στον Ερντογάν

Η ομιλία του Πρωθυπουργού περιλάμβανε ειδική ενότητα για τα εθνικά ζητήματα και δη την τουρκική προκλητικότητα, στρέφοντας τα βέλη του τόσο κατά του Ταγίπ Ερντογάν όσο και κατά του Αλέξη Τσίπρα.  «Δεν παρασυρόμαστε και δεν παρασύρομαι σε διάλογο με το παράλογο», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς τον Τούρκο Πρόεδρο, δείχνοντάς του ως μονόδρομο για την επίλυση των διαφορών τη διεθνή νομιμότητα. Του ξεκαθάρισε παράλληλα (προκαλώντας το παρατεταμένο χειροκρότημα των γαλάζιων στελεχών) πως όσο κι αν εκείνος προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει απέναντί του τον ίδιο «γιατί αυτό επέλεξε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και κανένας άλλος!».

Ως προς τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολιτική του “ναι μεν αλλά”», χαρακτηρίζοντάς τη «συνειδητή εθνική έκπτωση». Ενώ στηλίτευσε τα περί διαπραγμάτευσης της ελληνογαλλικής αμυντικής συμφωνίας με αφορμή τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γάλλο Πρέσβη, σημειώνοντας πως δεν μπορεί πια να επικαλείται το «ηθικό πλεονέκτημα» όταν ο ίδιος επιλέγεται να αποδεικνύεται «εθνικό μειονέκτημα» και τον κάλεσε ευθέως να απαντήσει «ποια γραμμάτια ξεπληρώνει και σε ποιους, παίζοντας στα ζάρια την ίδια του την πατρίδα».

Το δίλημμα των εκλογών: Θα πάμε μπροστά ή πίσω - Μητσοτάκης ή Τσίπρας;

Αφού έκανε έναν μίνι απολογισμό για τα μετρήσιμα αποτελέσματα της διακυβέρνησης της ΝΔ που κράτησαν όρθιες στην καταιγίδα την κοινωνία και την οικονομία, ο Πρωθυπουργός έθεσε και το δίλημμα των εκλογών που επανέλαβε ότι θα γίνουν το 2023. «Θα προχωρήσουμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;» και «Μητσοτάκης ή Τσίπρας;». Ο ίδιος ξόρκισε για άλλη μία φορά τη χαλαρή ψήφο για την αποφυγή του σκοπέλου της απλής αναλογικής, και τα θολά μηνύματα που όπως τόνισε μπορεί να καταλήξουν σε «πολιτικές τερατογενέσεις ή αδιέξοδους σχηματισμούς». Ταύτισε εκ νέου την αυτοδύναμη Ελλάδα με την αυτοδυναμία της ΝΔ και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν και ν’ αποφασίσουν ποια παράταξη μπορεί να ενώσει τους Έλληνες, να κάνει πράξει τη μείωση φόρων και την αύξηση των θέσεων εργασίας, θωρακίζοντας παράλληλα την πατρίδα και στηρίζοντας διαρκώς την κοινωνία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA