Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πρωτοφανής πατάτα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώς Φωτίου να συνδέσει την υπόθεση των υποκλοπών με επιχειρηματικά συμφέροντα που μπορεί να είναι δυσαρεστημένα με τη διάθεση των κεφαλαίων του Ταμείου Ανάκαμψης προκάλεσε εγκεφαλικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι δεν βγήκε καν ανακοίνωση για διευκρινίσεις, ενώ κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε έξαλλη κατάσταση με τη βουλευτή και πρώην υπουργό, μιας και τορπίλισε το κεντρικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε πάτημα στην κυβέρνηση να παίζει τη δική της γραμμή. Μαθαίνω ότι και ο Αλέξης Τσίπρας εκνευρίστηκε ιδιαίτερα, ενώ ρισκάρω μια εκτίμηση ότι η κ. Φωτίου αρμοδίως θα αδειαστεί. Τη ζημιά την έκανε πάντως

Κλείνει το παράθυρο στην ΕΥΠ

Το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για τη λειτουργία της ΕΥΠ και τη χρήση των παράνομων λογισμικών στη χώρα κλείνιε κλείνει και ένα ενδιαφέρον παράθυρο: τη δυνατότητα επιλογής της Υπηρεσίας από ανθρώπους που δεν έχουν οργανική σχέση με τον χώρο των πληροφοριών. Ετσι, υποψήφιος διοικητής θα μπορεί να είναι μόνο ένας διπλωμάτης ή ένας απόστρατος αξιωματικός, ενώ το ίδιο θα ισχύει και για τους υποδιοικητές οι οποίοι θα μπορούν να προέρχονται και από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, οι υποδιοικητές μειώνονται από 3 σε 2. Για να το καταλάβετε, με αυτό το κριτήριο ούτε ο Παναγιώτης Κοντολέων, ούτε ο Γιάννης Ρουμπάτης επί ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάμβαναν τα ηνία στην ΕΥΠ.

«Γραμμή» για την Παγκρήτια

Ενα ενδιαφέρον e-mail περιήλθε σε γνώση της στήλης με μια κεντρική γραμμή από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της Παγκρητίου Ενωσης που θα γίνουν στις 20 του μήνα. Εκεί κατεβαίνει ως φαβορί η Ρένα Βασιλάκη, στενή πολιτική φίλη του Αδωνι Γεωργιάδη και υποψήφια βουλευτής το 2019 στα Νότια της Αθήνας, συνεπώς η Κουμουνδούρου είπε να περάσει στην αντεπίθεση. Το κόμμα, λοιπόν, στηρίζει επισήμως τον συνδυασμό "Νέα Παγκρήτιος" με υποψήφιο πρόεδρο τον Γιώργο Πετράκη, με τον οποίο αναφέρεται ότι υπάρχει προγραμματική συμφωνία, ενώ από τα κεντρικά δίνεται κανονικά γραμμή και για στήριξη προσώπων που είναι μέλη του κόμματος, μιας και ο συνδυασμός του κ. Πετράκη έχει μέλη και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Ετσι, για να ξέρουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι ψηφοφόροι παρατίθενται οι επιλογές σε πρόσωπα για το Δ.Σ., αλλά και για την Εξελεγκτική Επιτροπή. Τέτοια ευθεία ντιρεκτίβα από τη ΝΔ, βεβαίως, δεν έχω δει για τις εκλογές ενός τέτοιου σωματείου

Ο Δένδιας στη Ρώμη

Την πρώτη του επαφή με τον Ιταλό ομόλογό του Αντόνιο Ταγιάνι θα έχει σήμερα ο Νίκος Δένδιας. Ο Ταγιάνι είναι παλιός γνώριμος της ελληνικής πλευράς και έχει στο παρελθόν συνεργαστεί στενά με τον βουλευτής της ΝΔ Τάσο Χατζηβασιλείου στο πλαίσιο του ΕΛΚ. Πρόκειται για το πρώτο ραντεβού που θα κάνει ο Νίκος Δένδιας με τον Ιταλό ομόλγοό του κι αφορά μια κρίσιμη γειτονική χώρα, την Ιταλία, με την οποία έχουμε κοινά συμφέροντα στο μεταναστευτικό και έχουμε ήδη συνυπογράψει ΑΟΖ, που άνοιξαν το δρόμο για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε Ηπειρο και Πελοπόννησο. Ο Ταγιάνι θεωρείται μετριοπαθής στην ultra-δεξιά κυβέρνηση της Ιταλίας και η επαφή μαζί του είναι κρίσιμη για μια σειρά θεμάτων της Αθήνας. 

Η απάντηση της Προέδρου για τις παρακολουθήσεις 

Οι δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας με κοινή επιστολή τους είχαν ζητήσει από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση στο θέμα των παρακολουθήσεων. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε την προηγούμενη εβδομάδα, γράφοντας πως  «Ως προς το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών έχω τοποθετηθεί επί της αρχής και με σαφήνεια, στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα αρμοδιοτήτων μου». Το ότι η διερεύνηση της υπόθεση βρίσκεται πλέον ενώπιον των δικαστικών αρχών είναι από μόνη της αρκετή ώστε η Πρόεδρος να μείνει στα όσα δημοσίως είπε τον Αύγουστο. Και μεταξύ μας, δεν είναι ο ρόλος της ΠτΔ να εμπλέκεται στην πολιτική αντιπαράθεση. 

Απάντηση Ανδρουλάκη για τις συνεργασίες 

Ενα βήμα πιο μπροστά ήταν η απάντηση Ανδρουλάκη χθες στο Mega αναφορικά με τις συνεργασίες. Είπε ερωτώμενος σχετικά: «Λέμε στον ελληνικό λαό ότι έχει μία τρίτη επιλογή, προοδευτική, αξιοπρεπή, διαφανή με πρόγραμμα για το δημόσιο συμφέρον. Ολα τα υπόλοιπα θα κριθούν μετεκλογικά». Αυτό είναι ένα παράθυρο συνεργασίας, βέβαια μέχρι τις εκλογές μην περιμένετε από τον Ανδρουλάκη να πάρει θέση και να δείξει προς κάποια κατεύθυνση. Την επομένη των εκλογών, είναι μια άλλη μέρα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA