Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνέχεια στο διπλωματικό επεισόδιο που έγινε νωρίτερα την Πέμπτη, όταν και έγινε προσπάθεια «παγίδευσης» του Νίκου Δένδια στην Τρίπολη, δίνει η κυβέρνηση της Λιβύης καθώς ανακάλεσε τον επιτετραμμένο της στην Αθήνα για διαβουλεύσεις. Μάλιστα όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Μοχάμεντ Χαμούντ, στο πρακτορείο Anadolu η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην απόφαση του κ. Δένδια να μην κατέβει από αεροπλάνο και στη συνολική του στάση.

Διαβάστε ακόμη: Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο Δένδια στη Λιβύη - Προσπάθησαν να τον «παγιδεύσουν», ακυρώθηκε η επίσκεψη στην Τρίπολη

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του το λιβυκό ΥΠΕΞ μετά το διπλωματικό επεισόδιο που σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του Νίκο Δένδια στη χώρα τόνισε: «καταδικάζουμε και θα αντιδράσουμε». Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Libya Review» το ΥΠΕΞ της Λιβύης αναφέρει πως ο «Νίκος Δένδιας έφτασε στην Τρίπολη αλλά αρνήθηκε να κατέβει από το αεροπλάνο και λίγο αργότερα αποφάσισε να αναχωρήσει. Η υπουργός Εξωτερικών Najla Al-Mangoush τον περίμενε για να τον υποδεχτεί».  Μάλιστα, το ΥΠΕΞ αναφέρει πως «καταδικάζουμε την πράξη αυτή και θα αναλάβουμε δράση».

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Μέσω FIR Μάλτας το κυβερνητικό αεροσκάφος από Τρίπολη στη Βεγγάζη

Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό μέσω του FIR της Μάλτας αναχώρησε το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και την ελληνική αποστολή από την Τρίπολη στη Βεγγάζη. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η λιβυκή πλευρά αρνήθηκε να εγκρίνει τα σχέδια πτήσης του ελληνικού κυβερνητικού αεροπλάνου από την Τρίπολη στη Βεγγάζη, με αποτέλεσμα αρκετή αναμονή στο αεροσκάφος. Στη συνέχεια, αποφασίστηκε η πτήση να γίνει μέσω του FIR της Μάλτας και από εκεί ανατολικά μέχρι τον εναέριο χώρο της ανατολικής Λιβύης για μετάβαση στη Βεγγάζη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA