Μενού
ebros-metanastes
Μετανάστες στον Εβρο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Οργιάζει ξανά η τουρκική προπαγάνδα κατηγορώντας τη χώρα μας για βασανισμούς μεταναστών την ώρα, που ο Εβρος έχει «σφραγίσει» και το Λιμενικό στο Αιγαίο ανοίγει πυρ για να συλλάβει τους Τούρκους διακινητές. Η Αγκυρα διαπιστώνοντας ότι η υλοποίηση των σχεδιασμών της μέσω της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού δυσχεραίνει λόγω της αυξημένης ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θέτει σε εφαρμογή τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της με στόχο να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα σε μία προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις. Στο πλαίσιο αυτό, η είδηση για τα «βασανιστήρια παράτυπων μεταναστών από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» κάνει το γύρο των μέσων ενημέρωσης της γείτονα, μίας χώρας που έχει αποδειχτεί ότι δε θα διστάσει να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο για να προωθήσει την επικίνδυνη στρατηγική της. 

Το νέο σενάριο της ανθελληνικής προπαγάνδας αφορά στην ιστορία του Ομάρ Χαλίμι, ενός 26χρονου Μαροκινού, ο οποίος, κατά τους τουρκικούς ισχυρισμούς, αφού ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τις ελληνικές Αρχές όταν πέρασε την ελληνοτουρκική μεθόριο στον Εβρο του αφαιρέθηκαν τα χρήματα και το κινητό του, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να κάνουν λόγο για κατάφωρη παράβαση του διεθνούς δικαίου. «Μας χτύπησαν, μας πήραν τα τηλέφωνα και τα χρήματα μας. Μας βασάνισαν. Δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό, ο μόνος στόχος μας ήταν να πάμε στην Ευρώπη. Δεν επρόκειτο να κάνουμε τίποτα στην Ελλάδα. Θέλαμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως διαδρομή για τον προορισμό μας», ήταν τα λόγια του Μαροκινού επιδεικνύοντας στις τηλεοπτικές κάμερες τα σημάδια, από τον υποτιθέμενο ξυλοδαρμό του στη χώρα μας. 

Οπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ομάρ Χαλίμι ήταν μέλος ομάδας Μαροκινών υπηκόων, που πέρασαν παράνομα στην Ελλάδα από την Αδριανούπολη πριν συλληφθούν από τις συνοριακές ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας. «Αφού οι δυνάμεις ασφαλείας πήραν τα χρήματα, τα τιμαλφή και τα ρούχα των μεταναστών και τους χτύπησαν, τους έσπρωξαν βίαια στην Τουρκία μέσω του ποταμού Εβρου. Τούρκοι στρατιώτες φρόντισαν τους μετανάστες, που είχαν βαθιές πληγές στην πλάτη και το πρόσωπο τους και απωθήθηκαν χωρίς τροφή και νερό. Οι μετανάστες, που ήταν κουρασμένοι και τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν στην Επαρχιακή Διοίκηση Μετανάστευσης αφού νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Αδριανούπολης». Η συγκεκριμένη περιγραφή ακολουθεί τη γνωστή γραμμή της Αγκυρας για ανάλογα περιστατικά δήθεν κακομεταχείρισης μεταναστών με στόχο να πλήξουν την εικόνα της χώρας μας στη διεθνή κοινότητα.

Η συγκεκριμένη μεθόδευση αποτελεί πραγματικό μνημείο θράσους καθώς δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τον ξυλοδαρμό και την αφαίρεση των ρούχων των 92 μεταναστών στον Εβρο από την τουρκική στρατοχωροφυλακή με την Ευρώπη να παρακολουθεί άφωνη τη βαναυσότητα των Τούρκων. Η «μαρτυρία» του Ομάρ Χαλίμι επιχειρεί να «καθαρίσει» τις αρνητικές εντυπώσεις από την απάνθρωπη συμπεριφορά της τουρκικής κυβέρνησης, η οποία εμφανίζεται να προστατεύει τα δικαιώματα των μεταναστών, τους οποίους η ίδια οδηγεί με τη βία να περάσουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. «Μετά την είσοδό μας στο ελληνικό έδαφος, μας έπιασαν οι Ελληνες στρατιώτες και αστυνομικοί. Μας φέρθηκαν άσχημα χωρίς λόγο, μας χτύπησαν μέχρι θανάτου. Δεν έχω ιδέα γιατί το έκαναν. Δεν τους κάναμε τίποτα. Αφού μας χτύπησαν, μας πέταξαν πίσω στην Τουρκία. Οι Τούρκοι μας υποδέχτηκαν σαν ανθρώπους. Μας φέρθηκαν σαν ανθρώπινα όντα και μας πήγαν στο νοσοκομείο και μας περιποιήθηκαν. Μας έδωσαν τα ρούχα μας. Με ξυλοκόπησε η ελληνική αστυνομία. Μια ομάδα περίπου 8 ατόμων. Υπήρχαν αστυνομικά και στρατιωτικά οχήματα. Με χτύπησαν με ξύλινα ραβδιά. Με χτύπησαν αλύπητα. Είμαι ευγνώμων στην Τουρκία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA