Μενού
  • Α-
  • Α+

Αντιμέτωπος με ποινή που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 10 χρόνια φυλάκισης βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ένας 22χρονος από την Αλεξανδρούπολη, ο οποίος φέρεται να συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές στο τελωνείο, στα Ίψαλα, δηλαδή των Κήπων, όπως αναφέρει το e-evros.gr. Συγκεκριμένα ο νεαρός μετέβη το μεσημέρι της Παρασκευής με έναν φίλο του στη γειτονική χώρα για ταξίδι αναψυχής. Στο γυρισμό από την Τουρκία και στο τελωνείο της γείτονος, οι τουρκικές Αρχές μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στο όχημα του 22χρονου του ζήτησαν να βγει από το αυτοκίνητό και προχώρησαν στη σύλληψη του. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ιστοσελίδας του Εβρου, ο νεαρός συνελήφθη με την κατηγορία της κλοπής.

Διαβάστε ακόμη: Λιβύη: Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΕ για τον Νίκο Δένδια - Τι υποστηρίζουν στο διάβημα

Ολα ξεκίνησαν πριν δύο μήνες όταν ο συλληφθείς είχε επισκεφθεί και πάλι την Τουρκία με έναν  φίλο του. Κατά την παραμονή τους εκεί ο νεαρός βρήκε πορτοφόλι με χρήματα κοντά στο τελωνείο και αφού αφαίρεσε τα χρήματα από το πορτοφόλι το πέταξαν. Όμως οι κάμερες ασφαλείας οι οποίες βρίσκονται στο τούρκικο τελωνείο κατέγραψαν τις κινήσεις τους κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σύλληψή τους που έλαβε χώρα το Σάββατο. Να σημειωθεί ότι το δεύτερο άτομο που είχε εχθές μαζί του ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος από τους τουρκικές αρχές όταν διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν αυτός που συμμετείχε στο περιστατικό.

Ενημερώθηκε η Ελληνική Πρεσβεία

Αυτή την στιγμή ο Αλεξανδρουπολίτης βρίσκεται κρατούμενος στην Τουρκία και μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι ζητάνε το δεύτερο άτομο που συμμετείχε στο περιστατικό προκειμένου να βρεθεί κι αυτός αντιμέτωπος με τους εκεί νόμους.

Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία στην Τουρκία η οποία όρισε μια γυναίκα δικηγόρο για την υπεράσπιση του 22χρονου η οποία δε γνωρίζει την ελληνική γλώσσα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA