Μενού
  • Α-
  • Α+

Οφείλω να πω ότι μόνο κολακευτικά δεν είναι όσα ακούγονται στους κόλπους της Αρχιεπισκοπής για τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, τον έκπτωτο πλέον επίτιμο πρόεδρο της Κιβωτού του Κόσμου. Δεν θα πάω στα...σόκιν, θα πω απλώς ότι στην Αρχιεπισκοπή θεωρούν την υπόθεση αρκετά δεμένη και τις καταγγελίες εξαιρετικά σοβαρές, εξ ου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ξέσπασε εις βάρος του. Θα έλεγα, δε, ότι κάποιοι προοικονομούν και... άλλες εξελίξεις για τον μέχρι πρότινος λαοφιλή ιερέα, ο οποίος είναι «μαύρο πρόβατο» για την Αρχιεπισκοπή, καθώς ποτέ δεν συνεργάστηκε μαζί της. Την υπόθεσή του, πάντως, από μέρους Εκκλησίας θα αναλάβει δικαστικός Μητροπολίτης, μιας και επιλαμβάνεται η εκκλησιαστική δικαιοσύνη. Βεβαίως, για την εξέλιξη της υπόθεσης θα πρέπει να προηγηθεί η ποινική διαδικασία.

Η ώρα του οικονομικού ελέγχου

Τώρα που η κυβέρνηση θα ανακοινώσει το νέο Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου, ενδιαφέρον θα έχει τι έγινε με τα λεφτά. Διότι, ο πατέρας Αντώνιος περιγράφεται ως ένας άνθρωπος που είχε ιδιαίτερη οικονομική άνεση, αν και η Κιβωτός είχε απλώς ιδιωτικές χορηγίες και αρκετά καλές υποδομές. Όπως μου έλεγε αρμόδια πηγή, εφόσον η νέα διοίκηση διατάξει οικονομικό έλεγχο, η μπάλα περνά στην ΑΑΔΕ και στην Αρχή Διαφάνειας για να την τρέξουν. Πάντως, για διαχειριστικό έλεγχο, για τα προηγούμενα έτη δηλαδή, μην περιμένετε και πολλά.

Εχει δρόμο η έρευνα

Η έρευνα της εισαγγελίας για τα όσα συνέβαιναν στην Κιβωτό του Κόσμου έχει μπροστά της αρκετό δρόμο. Πρόκειται άλλωστε για μια έρευνα ειδικού χειρισμού, αφού από την μια πλευρά πρέπει να βρεθεί η αλήθεια και να εφαρμοστεί ο νόμος, από την άλλη είναι προφανής η ευαίσθητη φύση της, αφού αφορά και ανηλίκους. Η έρευνα στρέφεται σε τέσσερα πρόσωπα, σε ηγετικό πρόσωπο της οργάνωσης αλλά και ακόμη τρία στελέχη της με το κακούργημα αφορά σε ασέλγεια κατά ανηλίκων. Πάντως χθες η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου έβγαλε για αρχή την αλλαγή διοίκησης - μην εκπλαγείτε όμως αν υπάρξουν στη συνέχεια πιο δραστικές λύσεις, ειδικά εάν η έρευνα ανακαλύψει κι άλλα λαβράκια. Πάντως όπως ειπώθηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο Μαξίμου δεν θα πρέπει να φτάσει στο σημείο να απαξιωθεί η κοινωφελής προσφορά στη χώρα. Ο νόμος πρόκειται να εφαρμοστεί όποιον κι αν αφορά. 

Οι selfies του Μπακογιάννη στην ΚΕΔΕ 

Στο χθεσινό ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Κώστας Μπακογιάννης είχε την τιμητική του! Μάλιστα είχε αρκετά τετ-α-τετ με συναδέφλους δημάρχους που παρατήρησαν πως τα όσα είπε στην ομιλία του περί «κράτους τζαμπατζή» (αφού τα υπουργεία δεν πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη στους δήμους, ούτε για σκουπίδια και ηλεκτροφωτισμό) βρίσκουν σύμφωνους την πλειοψηφία των δημοτικών αρχόντων στη χώρα. Πάντως ο κ. Μπακογιάνης που επανέφερε την πρόταση να περάσει ο ΕΝΦΙΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση στήριξε με τα όσα είπε την πολιτική Βορίδη αλλά και την ομιλία του που ανέφερε σχετικά την πολυπλοκότητα διαδικασιών στην δημόσια διοίκηση. Πάντως το συμπέρασμα που βγήκε στο Βόλο (όπου συνεδρίασε η ΚΕΔΕ) είναι πως για να κάνει βήματα μπροστά η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αποκτήσει μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, αυτονομίας και ανεξαρτησίας.

Δένδιας - Παναγιωτόπουλος στο Κάιρο 

Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος θα βρίσκονται σήμερα στο Κάιρο για συναντήσεις με τους ομολόγους τους και υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης σχετικά με την Συνεργασία στους Τομείς Αεροναυτικής και Ναυτικής Έρευνάς και Διάσωσης. Μετά θα συνεχίσουν σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τους ομολόγους τους. Ελλάδα και Αίγυπτος έχουν μπροστά τους ανοιχτά ζητήματα στο πεδίο των οριοθετήσεων θαλασσίων ζωνών (μετά από την τμηματική συμφωνία του 2020) όμως προέχουν αυτή τη στιγμή τα θέματα της Λιβύης (όπου οι δυο χώρες είναι ευθυγραμμισμένες και διατηρούν καλές σχέσεις μόνο με την ανατολική πλευρά και το Κοινοβούλιο της χώρας) αλλά και τα ζητήματα της συνεργασίας στο πεδίο της ενέργειας. Οπότε η επίσκεψη αυτή θα είναι μάλλον καλύτερη από την αντίστοιχη στη Λιβύη την προηγούμενη εβδομάδα

Στην Σπάρτη για τον Βαρβιτσιώτη

Δεν το βάζει κάτω ο πάντα αειθαλής Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος πλέον βρίσκεται στη Λακωνία και συνεχίζει εκεί τις δράσεις του. Έτσι, χθες το απόγευμα, έγιναν τα εγκαίνια της «Οικίας των Ψηφιδωτών» στη Σπάρτη, με πρωτοβουλία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Φίλοι των Ψηφιδωτών της Σπάρτης» και του κ. Βαρβιτσιώτη που είναι πρόεδρός του. Η «Οικία των Ψηφιδωτών» στη Σπάρτη, που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του κ. Βαρβιτσιώτη, στεγάζει τα διεθνούς φήμης ψηφιδωτά «Η Αρπαγή της Ευρώπης» και «Ο Ορφέας ως γητευτής ζώων» και παράλληλα παρουσιάζει με ελκυστικό τρόπο πληροφοριακό υλικό για όλα τα ψηφιδωτά που έχουν διασωθεί στη Σπάρτη από την περίοδο των ελληνιστικών, ρωμαϊκών και πρωτοβυζαντινών χρόνων. Εκεί βρέθηκαν τα παιδιά του, Μιλτιάδης, Θωμάς και Ελένη, o περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας, οι βουλευτές του νομού Θανάσης Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης, ο Αχιλλέας Καραμανλής, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο πρώην υπουργός Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κ.α.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA