Μενού
  • Α-
  • Α+

Εντονο προεκλογικό άρωμα είχε η πρώτη μέρα της διήμερης περιοδείας του Πρωθυπουργού στην Αχαΐα, απ’ όπου έθεσε με μεγαλύτερη ένταση τα διλήμματα των επόμενων εκλογών, ξόρκισε τη χαλαρή ψήφο και έκανε σαφή τη στρατηγική του μέχρι την επόμενη κάλπη. Αναδεικνύοντας το σύνθημα «σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια» ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε την αυτοδυναμία της ΝΔ εγγύηση σταθερότητας και εθνικής συνεργασίας, καλώντας τους πολίτες να εμπιστευτούν εκ νέου τη ΝΔ, δίνοντας όπως είπε «δεύτερη εντολή στην προκοπή» για να μη βιώσει η χώρα μια «δεύτερη φορά τη συμφορά» σε μια περίοδο πολλαπλών κρίσεων.

Διαβάστε ακόμη: «Προφανώς το καλάθι δεν αφορά αριστερούς του χαβιάρι και σοσιαλιστές της σαμπάνιας» το μήνυμα Μητσοτάκη από Πάτρα

Η στρατηγική Μητσοτάκη στο δρόμο προς τις εκλογές

Η γαλάζια στρατηγική που χάραξε ο Πρωθυπουργός από το Αίγιο και την Πάτρα είχε 6 άξονες. Προβολή του κυβερνητικού έργου σε όλα τα κρίσιμα πεδία πολιτικής για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την ανάταξη της οικονομίας, ανάδειξη της συνέπειας λόγων και πράξεων της ΝΔ με την υλοποίηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει προεκλογικά, έμφαση στην ισότιμη αντιμετώπιση της περιφέρειας με επίλυση χρόνιων προβλημάτων και υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομών, προβολή της αποφασιστικής και αποτελεσματικής αντιμετώπισης των πρωτοφανών διεθνών κρίσεων με μέτρα που ανακουφίζουν το παρόν χωρίς όμως να ναρκοθετούν το μέλλον, ανάδειξη του οράματος για μία Ελλάδα ισχυρή και πρωταγωνίστρια στις εξελίξεις,  και φυσικά σύγκριση των πεπραγμένων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όπως είπε ο ίδιος οι πολίτες συγκρίνουν και κρίνουν ποιος φλυαρεί με ανέξοδα συνθήματα και ποιος αντί να μιλάει δρα «χωρίς κομματικά γυαλιά» προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας με χειροπιαστά έργα και αποτελέσματα που ενώνουν.

«Έχοντας ζήσει μια καταιγίδα ψέματος, φόρων και περικοπών, εκτιμούν τα χρόνια της οικονομικής ανάκαμψης, της στήριξης του εισοδήματος, της σιγουριάς, της εθνικής αξιοπρέπειας που τη διαδέχτηκαν. Βίωσαν και βιώσαμε όλοι μαζί αλλεπάλληλες κρίσεις. Ξέρουν ποιος μπορεί πια να τις ξεπερνά νικηφόρα. Και αν εντοπίζουν αστοχίες - γιατί αστοχίες πάντα θα υπάρχουν και λάθη πάντα θα γίνονται - ναι, προτιμούν μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων χθες βράδυ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Πάτρα.

Τα διλήμματα της κάλπης

Στον πυρήνα της προεκλογικής εκστρατείας που θα ξεδιπλώσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση με τον Πρωθυπουργό στην πρώτη γραμμή, βρίσκεται το σκεπτικό ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν θα ψηφίσει με γνώμονα την πόλωση που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με κριτήριο ποιος θα την πείσει ότι  μπορεί να λύσει προβλήματα, εξ ού και στον πυρήνα της έχει την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και της αξιοπιστίας της ΝΔ, καθώς και τη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά εμπεριέχονταν και στα διλήμματα της κάλπης που έθεσε πιο έντονα ο Πρωθυπουργός.

«Πάμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Ποιο κόμμα ενώνει τελικά; Αυτό που ζητά και το έκανε πράξη, “ανάπτυξη για όλους”, ή εκείνο που διαλαλεί και σήμερα ακόμα “τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”; Και, ακόμα, ποιος έχει αποδείξει όχι στα λόγια, στην πράξη, ότι μπορεί να μειώνει τους φόρους, να ενισχύει το εισόδημα, να φέρνει νέες δουλειές. Ποιος τελικά είναι ικανός να διαχειρίζεται αποτελεσματικά κρίσεις, θωρακίζοντας ταυτόχρονα την πατρίδα. Αναπτύσσοντας από τη μια την οικονομία και στηρίζοντας διαρκώς την κοινωνία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή ο Αλέξης Τσίπρας;», είπε μεταξύ άλλων, υπενθυμίζοντας τις κλειστές τράπεζες και τις ουρές συνταξιούχων έξω από τα ΑΤΜ επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τη σημερινή στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στις αμυντικές συμφωνίες που αναβαθμίζουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας.  

Επικίνδυνη η χαλαρή ψήφος  

Στα μηνύματα που εξέπεμψε με ένταση ήταν ο κίνδυνος απώλειας των επιτυχιών της χώρας από μία λάθος επιλογή και η ανάγκη σταθερότητας ως προϋπόθεση για την πρόοδο της χώρας σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς. Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός ξόρκισε εκ νέου τη χαλαρή ψήφο και υπογραμμίζοντας την «ύπουλη παγίδα» της απλής αναλογικής υπογράμμισε ότι η κάλπη είναι μία και είναι εθνική.

«Δεν υπάρχει συνεπώς χώρος ούτε για αδιαφορία, ούτε για αδράνεια. Όλοι πρέπει να μάθουν ότι η χώρα, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, δεν έχει ανάγκη ούτε από χαλαρές ψήφους, ούτε από θολά μηνύματα που μπορεί να οδηγήσουν είτε σε πολιτικές τερατογενέσεις, είτε σε αδιέξοδους συσχετισμούς. Και σίγουρα δεν μπορεί, δεν πρέπει σε αυτή την συγκυρία, αποφάσεις, δράσεις μιας κυβέρνησης να ατονούν και να χάνονται στους διαδρόμους κομματικών παζαριών», τόνισε.

«Δε θα επιτρέψω να απειλήσει κανείς τη σταθερότητα της χώρας»

Γνωρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να επενδύει στην υπόθεση των παρακολουθήσεων στο δρόμο προς τις εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος να αξιοποιεί τις ευκαιρίες να απαντά ο ίδιος στις προκλήσεις. Από την ομιλία του στην Πάτρα λοιπόν σχολίασε ότι σε αυτή την υπόθεση «το χυδαίο συναντά το γελοίο», γύρισε την πλάτη στη «λασπομαχία» και διαμήνυσε ότι ο δικός του λόγος θα εστιάζει σε λύσεις. Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ελλείψει ουσιαστικής εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης δηλητηριάζει την πολιτική ζωή και για «άθλιες πρακτικές», οι οποίες όπως είπε συναντώνται με τα σχέδια κάποιων «εκτός κι εκτός συνόρων» που θα επιθυμούσαν μία «αγκυλωμένη» και ασταθή κυβέρνηση στην Ελλάδα. «Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι να υποκύψουμε. Αδύναμη κυβέρνηση σημαίνει ταυτόχρονα και αδύναμη χώρα. Γι’ αυτό και έχω ξεκαθαρίσει: δεν θα επιτρέψω σε καμία κομματική ή ιδιωτική σκοπιμότητα να απειλήσει τη σταθερότητα της χώρας», τόνισε χαρακτηριστικά. Άφησε, δε, αιχμές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στήσει μία νέα σκευωρία α λα Νοβάρτις διατρέφοντας την αλήθεια και επέμεινε στη θεσμική αντιμετώπιση του ζητήματος. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA