ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/11/2022 09:03

Κυριάκος Πιερρακάκης: Απαντά σε δημοσίευμα για κενά ασφαλείας στο gov.gr

Ο υπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης με ανάρτησή του στα social media απαντά στο σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφ.Συν. που κάνει λόγο για «επικίνδυνες "τρύπες" ασφαλείας στο gov.gr» και πως είναι «εκτεθειμένα σε κακόβουλες διαρροές τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κυριάκος Πιερρακάκης: Απαντά σε δημοσίευμα για κενά ασφαλείας στο gov.gr
Κυριάκος Πιερρακάκης / eurokinissi
Ανάγνωση:

Με ανάρτησή τους στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media, ο υπουργός ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης απαντά σε σημερινό δημοσίευμα αναφορικά με την ασφάλεια του gov.gr. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχει ως πρώτο θέμα η Εφημερίδα των Συντακτών, είναι «εκτεθειμένα σε κακόβουλες διαρροές τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών» καθώς υπάρχουν «επικίνδυνες "τρύπες" ασφαλείας». «Τεχνοφοβία, συνωμοσιολογία, εμμονή. Αυτό είναι, συνοπτικά, το σχόλιο μας για το σημερινό δημοσίευμα της Εφ.Συν.» ανέφερε αρχικά ο κ. Πιερρακάκης στην απάντηση του προσθέτοντας πως: «Το μεγάλο ψηφιακό κεκτημένο που έχει συντελεστεί στη χώρα, οι 1500 υπηρεσίες του Gov.gr και το 1 δις ψηφιακές συναλλαγές φέτος δεν ακυρώνονται με έωλους τρόπους».

Συνέχισε, δε, αναφέροντας: «Ολες οι εφαρμογές σχεδιάζονται με βάση το Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων, με έμφαση στην ιδιωτικότητα και χωρίς καμία περιττή ή εμπορική χρήση δεδομένων και πάντα με τη συναίνεση του πολίτη. Ταυτόχρονα, η χώρα αποκτά συνεχώς νέα συστήματα που αντικαθιστούν τα παλαιά και γίνονται διαρκείς επενδύσεις στη θωράκιση και διασφάλιση των συστημάτων. Μια εικόνα εντελώς αντίθετη από το παρελθόν, όπου η έννοια κυβερνοασφαλεια υπήρχε μόνο στη θεωρία και σίγουρα όχι στο Ελληνικό Δημόσιο.

Τα θέματα της πληροφορικής είναι πολύ σοβαρά για να τυγχάνουν συνωμοσιολογικής, υπαινικτικής και μη επιστημονικής αντιμετώπισης. Και ίσως αυτό εν μέρει επεξηγεί γιατί η πρόοδος σε αυτό τον τομέα είχε καθυστερήσει τόσο. Φυσικά, στην πραγματικότητα όλη αυτή η συζήτηση ελάχιστα αφορά τις λεπτομέρειες των ψηφιακών εφαρμογών και το πως οι πολίτες εξυπηρετούνται. Το σκεπτικό για ακόμα μια φορά αφορά τη στοχοποίηση του ψηφιακού έργου της κυβέρνησης προεκλογικά. Όπως έχουμε όμως τονίσει και στο παρελθόν, η Ελλάδα αλλάζει με έργα, όχι με λάσπη».

Το πρωτοσέλιδο της Εφ.Συν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ GOV.GR ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ