ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/11/2022 11:09

Παρακολουθήσεις: Κανονικά στην Επιτροπή Θεσμών ο Γρηγόρης Δημητριάδης

Κανονικά θα δώσει ο πρώην Γενικός Γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, το «παρών» στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Παρακολουθήσεις: Κανονικά στην Επιτροπή Θεσμών ο Γρηγόρης Δημητριάδης
Γρηγόρης Δημητριάδης (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Αντίστροφα κυλά ο χρόνος για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (28/11). Μάλιστα, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, θα δώσει κανονικά το «παρών» στη συνεδρίαση, επιβεβαιώνοντας πως θα βρίσκεται κανονικά εκεί για ό,τι χρειαστεί. Αλλωστε ο ίδιος είχε εξαρχής δηλώσει πως θα παραστεί στην Επιτροπή και ότι «κανείς δεν τον σέρνει».

Αξίζει να σημειωθεί πως τα τρία κόμματα της αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ - ΚΚΕ κατέθεσαν κοινό αίτημα για να κληθούν στην Επιτροπή τέσσερα κομβικά πρόσωπα, επικαλούμενα τα νέα στοιχεία που προέκυψαν. Τα τέσσερα πρόσωπα είναι: ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, οι εκπρόσωποι των εταιρειών που εμπλέκονται με το Predator, Γιάννης Λαβράνος (Krikel) και Φέλιξ Μπίτσιος (Intellexa), καθώς και ο Ταλ Ντίλιαν, ο Ισραηλινός ιδρυτής της Intellexa.

Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ πριν οι κληθέντες ξεκαθαρίσουν το αν θα παραστούν ή όχι έσπευσε να ανοίξει θέμα βίαιης προσαγωγής τους. Ομως, σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές η Επιτροπή δεν έχει δικαίωμα, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, να διατάξει τη βίαιη προσαγωγή, καθώς δεν πρόκειται για διαδικασία εξέτασης μαρτύρων, αλλά για διαδικασία ακρόασης. Την ίδια ώρα, όμως, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προσέλθουν υποχρεωτικώς στη συνεδρίαση και πως δεν μπορεί να γίνει δεκτή η δια υπομνήματος εξέτασή τους. Πάντως, είναι ξεκάθαρο ότι το μόνο πολιτικό πρόσωπο από τους τέσσερις, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, έχει κάνει σαφές εξ αρχής ότι δεν έχει σκοπό να κρυφτεί και θα προσέλθει κανονικά στην επιτροπή για να δώσει τις δέουσες διευκρινίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΥΛΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ