ΠΟΛΙΤΙΚΗ
25/11/2022 13:46

Τουρισμός στην κορυφή της αξιολόγησης των πολιτών

Τη θετική ψήφο των πολιτών λαμβάνει η διαχείριση της κυβέρνησης στον τουρισμό, όπως καταδεικνύεται και στην τελευταία δημοσκόπηση που προβλήθηκε στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τουρισμός στην κορυφή της αξιολόγησης των πολιτών
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Στα...ψιλά γράμματα των δημοσκοπήσεων, ένα ενδιαφέρον δεδομένο που αποτυπώθηκε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μega, ήταν πώς τέλη Νοεμβρίου και ο τουρισμός παραμένει στην κορυφή της αξιολόγησης των πολιτών. Στη συνέχεια η ψηφιακή διακυβέρνηση και έπεται η άμυνα της χώρας και η εξωτερική πολιτική. Αναμφίβολα η παράταση της τουριστικής περιόδου, ιδιαιτέρως στα αστικά κέντρα- μετά από μια πετυχημένη τουριστική σεζόν- και η επακόλουθη ενίσχυση πολλών κλάδων της οικονομίας, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά για την «υπερψήφιση» του τουρισμού.

Παράλληλα είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η φετινή χρονιά κυλάει πάνω σε δύσκολες ράγες, καθώς ξεκίνησε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και συνεχίζεται πλέον με τα αυξημένα κόστη ενέργειας. Στο πλαίσιο αυτό η χθεσινή αναγγελία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια πως ο στόχος για τα έσοδα από τον τουρισμό θα ξεπεραστεί κατά τρία περίπου δις ευρώ, δίνει ένα ακόμη μαξιλάρι στην κυβέρνηση για περαιτέρω στήριξη των αδύναμων νοικοκυριών.

Κανείς προφανώς δε νιώθει ασφαλής για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και για τη δυναμική του τουρισμού, όμως τα πρώτα μηνύματα για το 2023 είναι θετικά. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό παίζουν και οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου τουριστικού προϊόντος. Όλες οι έρευνες δείχνουν πως οι πολίτες είναι πλέον ευαισθητοποιημένοι και οι «πράσινοι προορισμοί» θα αποτελέσουν βασικό κριτήριο της επιλογής τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ