Μενού
thanos-plevris
Θάνος Πλεύρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Επικίνδυνη» για τη δημόσια υγεία, αλλά καθόλα «σεβαστή» χαρακτήρισε την απόφαση του ΣτΕ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, για την επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στις δομές που εργάζονταν. Ο κ. Πλεύρης επανέλαβε πως η επιστροφή τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο στη δημόσια υγεία και χαρακτήρισε την επιστροφή τους ως «ήττα». Παράλληλα ξεκαθάρισε πως θα υπάρξουν αυστηρά μέτρα προστασίας, τα οποία θα αναφέρονται στο πρωτόκολλο που θα ισχύσει.

Διαβάστε ακόμη: Θάνος Πλεύρης: «Θα επιστρέψουν από 1η Ιανουαρίου 2023 οι ανεμβολίαστοι»

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση, στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι το υπουργείο θα σεβαστεί την απόφαση και 2.190 άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα γυρίσουν στην εργασία τους από 1 Ιανουαρίου. Οπως αποκάλυψε την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων όπου θα της τεθούν όλα τα δεδομένα και εκείνη θα κάνει τις προτάσεις της για το νέο πρωτόκολλο. «Μπορεί ένα μέτρο να είναι το τεστ, που δεν θα το επιβαρύνεται το δημόσιο. Ή η επιπλέον προστασία, ή τυχόν απομάκρυνση από σημεία πρώτης γραμμής» ανέφερε.

«Εγώ δεν τον εμπιστεύομαι»

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε θέματα εμπιστοσύνης για γιατρούς που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Ανθρωπος ο οποίος πιστεύει πως αν κάνει το εμβόλιο έχει το χάραγμα του αντιχρίστου ή του αλλοιώνεται το DNA, τον εμπιστεύεστε να είναι ο γιατρός σας; Εγώ δεν τον εμπιστεύομαι» είπε. Ενώ απαντώντας σχετικά είπε πως ανεμβολιάστοι είναι ουσιαστικά οι ακραίοι. «Τολμώ να πω πως αυτοί που φοβόντουσαν, είδε στην πορεία πως τα εμβόλια έχουν γίνει σε μεγάλο πληθυσμό» συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για ανεμβολίαστους γιατρούς που επικαλούνται την επιστήμη, απάντησε φέρνοντας ένα άλλο παράδειγμα, λέγοντας: «Ενας γιατρός που θεωρεί πως οι χημειοθεραπείες δεν αντιμετωπίζουν τον καρκίνο και το τεκμηριώνει επιστημονικά. Θεωρείται πως μπορεί να είναι οικολόγος στο ΕΣΥ; Τους ανθρώπους αυτούς τους θεωρώ επικίνδυνους».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA