Μενού
  • Α-
  • Α+

Την πρώτη τους επικοινωνία είχαν σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι. Μάλιστα, μετά την ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση, ήρθε και το ανακοινωθέν από την ιταλική προεδρία, όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι δύο ηγέτες, συμφώνησαν να συναντηθούν πριν από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση αναφέρει ότι οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη στενή συνεργασία Αθήνας - Ρώμης στα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής και διεθνούς ατζέντας.

Διαβάστε ακόμη: Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 6,8 μονάδων για ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Η ακρίβεια το μεγαλύτερο πρόβλημα των Ελλήνων

Η ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Τζόρτζια Μελόνι επιβεβαίωσαν την στενή συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας στα κύρια θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής και διεθνούς ατζέντας και συμφώνησαν στη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης των διμερών σχέσεων. Παράλληλα, συμφώνησαν να συναντηθούν στο περιθώριο ενός εκ των επόμενων πολυμερών πρωτοβουλιών, πριν από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA