Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα πολύ ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη στέλνει η αδελφή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Κατερίνα η οποία πριν από λίγες εβδομάδες διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. «Καλύτερα να ταλαιπωρηθείς παρά να πεθάνεις» λέει μέσω του «Secret» στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ενώ προσθέτει ότι «όσο πιο γρήγορα το μάθεις, τόσο πιο εύκολα θα το αντιμετωπίσεις». Η κα Μητσοτάκη είναι από τους ανθρώπους που κάθε χρόνο κάνουν προληπτικούς ελέγχους λόγω και του βεβαρημένου οικογενειακού ιστορικού με την μητέρα της, Μαρίκα Μητσοτάκη.

Εν προκειμένω, υπάρχει μια «τραγική σύμπτωση» καθώς η Κατερίνα Μητσοτάκη διαγνώστηκε με τον ίδιο ακριβώς όγκο, στο ίδιο σημείο και στην ίδια ηλικία με την μητέρα της. «Όταν πήρα στα χέρια μου το report της Μαρίκας, λίγο πριν κάνει το χειρουργείο, δεν πίστευα στα μάτια μου» ανέφερε η κα Μητσοτάκη. Και προσθέτει: «Η μητέρα μου το έπαθε στα 64 και εγώ στα 63».  Η ίδια διευκρινίζει ότι ακριβώς αυτή τη συζήτηση είχε πριν από λίγες ημέρες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου ο τελευταίος να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας της αδελφής του για να στείλει κι εκείνος το μήνυμα της πρόληψης.

Να σημειωθεί ότι στον περσινό έλεγχο που έκανε η κα Μητσοτάκη δεν είχε διαπιστωθεί κάτι, πράγμα που σημαίνει ότι είναι κάτι καινούριο. Πριν από λίγες εβδομάδες συνόδευε τον σύζυγό της, Απόστολο Μαυραγάνη, ο οποίος και αυτός είχε διαγνωστεί πριν από αρκετά χρόνια με καρκίνο, ωστόσο η περιπέτεια της υγείας του έχει πάει εξαιρετικά καλά και σε περίπου δύο χρόνια θα έχει ξεμπερδέψει οριστικά.

Σε αυτή την επίσκεψη η Κατερίνα Μητσοτάκη είπε στον γιατρό του συζύγου της: «Δεν κοιτάς και τις δικές μου εξετάσεις;», καθώς είχε αναβληθεί το ραντεβού με τον γυναικολόγο της. Ο έμπειρος γιατρός αμέσως της είπε ότι θα πρέπει να κάνει βιοψία, τα αποτελέσματα της οποίας έδειξαν ότι ο όγκος είναι κακοήθης, ενώ στη λεπτομερέστερη εξέταση που της έκανε, την ενημέρωσε πως ο καρκίνος είναι επιθετικός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA