Μενού
mitsotakis-spyraki
Μαρία Σπυράκη - Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες οι εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον της Μαρίας Σπυράκη στη Νέα Δημοκρατία, υπό το «βάρος» της αίτησης για άρση της ασυλίας της από τον Ευρωπαίο Γενικό Εισαγγελέα, για απάτη σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σε μία υπόθεση ωστόσο που δεν έχει καμία σύνδεση με το QatarGate. Το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλαβε την απόφαση να ανακληθεί η ιδιότητα μέλους του κόμματος κάτι που σημαίνει πως ανακαλείται και η υποψηφιότητά της στην Α' Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει πως: «Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας της Ευρωβουλευτή Μαρίας Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται. Όσο διαρκεί η ανωτέρω απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές».

Όσο διαρκεί η απόφαση της αναστολής, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης

Η κ. Σπυράκη το πρωί της Παρασκευής ανακοίνωσε πως θα ζητήσει ανάκληση της κομματικής της ιδιότητας, σε μία κίνηση που από πολλούς ερμηνεύεται πως έγινε για να προλάβει τις εξελίξεις, οι οποίες ήρθαν λίγη ώρα αργότερα. Μάλιστα, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Λοβέρδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε την κίνησή της ως «έμμεση αποχώρηση». Το συγκεκριμένο θέμα είχε προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση, ενώ είχε καταγραφεί και δυσαρέσκεια για την έλλειψη έγκαιρης ενημέρωσης εκ μέρους της κ. Σπυράκη ότι εκκρεμεί η εν λόγω υπόθεση.

Η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι δεν έχει καμία οικονομική συναλλαγή μαζί του ούτε κρατούσε μέρος των επιδομάτων αλλοδαπής που λάμβανε. Και όπως είπε, η διαδικασία θα πρέπει να προχωρήσει πολύ γρήγορα. «Αυτό θα το κάνω αποφασισμένη για να στερήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ κάθε δυνατότητα επίθεσης στη Νέα Δημοκρατία», συμπλήρωσε. Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι θα ζητήσει την αναστολή της κομματικής της ιδιότητας μέχρι να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση, που όπως υποστήριξε αναμένει ότι θα κρατήσει δυο - τρεις μήνες. «Όταν με το καλό διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση περιμένω την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με συγνώμη κεφαλαίο. Αν και δεν το συνηθίζει», προσέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA