Επιχείρηση… αντιπερισπασμού θέτει σε εφαρμογή το Μαξίμου προκειμένου να στρέψει για λίγο τα βλέμματα των πολιτών μακριά από την αρνητική επικαιρότητα που προκύπτει από την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται σήμερα να απαντήσει στην «ώρα του πρωθυπουργού» σε ερώτηση του επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη για το φαινόμενο της διαφθοράς.

Οι τόνοι έχουν ανέβει κατακόρυφα στον απόηχο των μετωπικών επιθέσεων που έχουν προηγηθεί κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η κρατούσα άποψη στους κόλπους της ηγεσίας του Μαξίμου άλλωστε είναι πως έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στην αντιπολίτευση και δη στην αξιωματική σε αυτό το πεδίο, με αποτέλεσμα να κατευθύνουν σκόπιμα τη συζήτηση εκεί.

Αρμόδιες πηγές προϊδεάζουν πως ο πρωθυπουργός θα ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε θέματα διαπλοκής, ενώ αναμένεται να εξαπολύσει «πυρά» σε ΝΔ -ΠΑΣΟΚ κάνοντας λόγο για το «παλιό χρεοκοπημένο σύστημα».

Οι ίδιες πληροφορίες μάλιστα, διαβεβαιώνουν πως θα κάνει εκτενείς αναφορές στις υποθέσεις που αφορούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και στη Novartis ενώ πιθανότατα θα επανέλθει ανοίγοντας το... φάκελο για τα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν συμπεριέλαβε στο πόθεν έσχες του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.