Την ώρα που στο ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται για την Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου (όπου κάποιοι αναμένουν αντιδράσεις ομάδας στελεχών για την πολιτική στρατηγική στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης) η φημολογία για ένταξη του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Συμπαράταξης προκαλεί αντιδράσεις.

Ρεπορτάζ: Αλέξης Μαυραγάνης

Οι αντιδράσεις μπορεί να μην εκδηλώνονται – προς το παρόν – δημοσίως, πολλοί ήταν αυτοί πάντως που ανέσυραν παλιές δηλώσεις αλλά και αναρτήσεις του προερχόμενου από το ΣΥΡΙΖΑ ανεξάρτητου βουλευτή για να θυμίσουν τις ακραίες – πολλές φορές – δηλώσεις που είχε κάνει ο Στάθης Παναγούλης εναντίον των στελεχών «μνημονιακών κυβερνήσεων». Πηγές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία, όμως φαίνεται ότι οι δυο πλευρές βρίσκονται σε επικοινωνία.

Με στόχο πάντως τη διεύρυνση δυνάμεων, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη φαίνεται ότι συζητούν και με τον προερχόμενο από την Ένωση Κεντρώων, Γιώργο Καρρά, ενώ πληροφορίες θέλουν και τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Γ. Κατσαντώνη από τη Λάρισσα να συζητά το ενδεχόμενο ανεξαρτητοποίησης κι ένταξής του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της οποίας έχει ενισχυθεί μετά την προσθήκη των Γ. Μπαργιώτα και Αχμέτ Ιλχάν.

Στο μεταξύ σήμερα συνεδριάζει το Ενιαίο Πολιτικό Κέντρο του ΠΑΣΟΚ (ένα όργανο που συνεδριάζει με τη συμμετοχή των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας) με στόχο να προετοιμάσει την Κεντρική Επιτροπή του Σαββάτου. Αντικείμενο της συνεδρίασης του κορυφαίου κομματικού οργάνου είναι χάραξη στρατηγικής ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που θα λάβει χώρα στα τέλη Ιουνίου κι αναμένεται να ενοποιήσει κάτω μια από μια πολιτική ομπρέλα το ΠΑΣΟΚ με το ΚΙΔΗΣΟ, τη ΔΗΜΑΡ και τις Κινήσεις της Σοσιαλδημοκρατίας. Μέχρι τότε, θα συνεχιστεί ο προσυνεδριακός διάλογος με επισκέψεις της Φώφης Γεννηματά στην περιφέρεια και στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, όπου κομματικές πηγές μιλούν για ενεργοποίηση στελεχών αλλά και ρεύμα επιστροφής ψηφοφόρων, όπως τουλάχιστον το εισπράττουν από τις μέχρι στιγμής περιοδείες.