Την έμπρακτη στήριξή του στον αιγυπτιακό τουρισμό, θέλησε να δείξει με την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Κάιρο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ, σύμφωνα με τα όσα είπε κατά την συνάντησή του με την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς της Αιγύπτου Ναμπίλα Μακράν, αλλά και στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην 3η συνάντηση του Ελληνοαιγυπτιακού Επιχειρηματικού Συμβουλίου κατά την παρουσία του στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κουίκ, με το χθεσινό του ταξίδι θέλησε να δείξει την έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού στην προσπάθεια τόνωσης του αιγυπτιακού τουρισμού, και την ξεκάθαρη πεποίθησή του ότι η Αίγυπτος είναι μία χώρα ασφαλής για όλους τους τουρίστες και δη τους Έλληνες - θέση που παρουσίασε ο ίδιος και κατά την συνάντησή του με την κ. Μακράν.

«Ο αιγυπτιακός πολιτισμός αποτελεί μία παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Κουΐκ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που ο αιγυπτιακός τουρισμός αυξήθηκε κατά 51% μέσα σε ένα χρόνο, «αν και ο δρόμος είναι μακρύς» για να φτάσει τις επιδόσεις των παλαιών ετών. Παράλληλα, ο κ. Κουίκ επεσήμανε την προσπάθεια της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά να αναδείξει από κοινού τη σημασία του ελληνικού και του αιγυπτιακού τουρισμού, ειδικά μέσα από το πρόγραμμα που αναπτύσσεται με τις κρουαζιέρες.