«Οι αξιώσεις του ΔΝΤ είναι αβάσιμες και απαράδεκτες. Τα νέα μέτρα λιτότητας που επίμονα ζητά από το 2019, από το τέλος του προγράμματος και μετά, δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτά. Σε ποιες προβλέψεις στηρίζεται, όταν μάλιστα έχει πέσει έξω σε πολλές από τις προβλέψεις του, αρχής γενομένης από το 2010;», αναρωτιέται ο Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Άποψη».

Στη συνέντευξη ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι δεν μπορεί να υπάρξει Grexit καθώς και ότι δεν χρειάζονται εκλογές. Δηλώνει ότι τα μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και τους νησιώτες δεν αμφισβητούν τη συμφωνία με τους θεσμούς και αποτελούν κυρίαρχο δικαίωμα της χώρας.

Τέλος, τονίζει ότι η μάχη της εξόδου της χώρας από την κρίση πρέπει και μπορεί να κερδηθεί με κοινωνικά δίκαιους όρους και προοδευτική πολιτική, ενώ εκτιμά ότι στη χώρα διαμορφώνονται δύο πόλοι, «ο ένας βαθύτατα συντηρητικός και ο άλλος προοδευτικός. Ο προοδευτικός πόλος πρέπει να στηριχθεί και να πορευθεί σταθερά προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας. Είναι προφανές ότι δεν μιλάω για δικομματισμό. Από αυτή τη θέση αναδεικνύουμε και τη συσπείρωση με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθεια και τον αγώνα για δημοκρατία, δίκαιη ανάπτυξη, μετασχηματισμό της κοινωνίας και του κράτους».