«Απαγόρευση εισόδου της μονάδος σίτισης και όχι απεργία πείνας είχαμε στο Ελληνικό», επανέλαβε από τη Βουλή ο Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Νικήτα Κακλαμάνη.

«Υποκινούνται καταστάσεις. Και όποτε γίνονται, το δηλώνω. Δεν είμαι εισαγγελέας, αλλά θεώρησα καθήκον μου να πω ότι είναι τρίτη φορά που λένε ότι υπάρχει καθολική απεργία πείνας, ενώ η αλήθεια είναι ότι 30 Έλληνες και 10 πάνω κάτω ξένοι απαγόρευσαν στη μονάδα σίτισης να μπει στο χώρο», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και διαβεβαίωσε ότι «σήμερα οι άνθρωποι σιτίζονται κανονικά».

Αναφερόμενος δε στα σημερινά επεισόδια επανέλαβε ότι «δεν θέλουμε βία, δεν θα υποστούμε και βία» και ότι θα τηρηθεί ο ελληνικός νόμος.

Την δράση πολιτικού φορέα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης. «Είναι πολιτικός φορέας που κρύβεται πίσω από αυτές; Και για να μην παρεξηγηθώ δεν είναι πολιτικός φορέας που βρίσκεται στην Βουλή», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε τον υπουργό να ονομάσει ποιοι ευθύνονται για την κατάσταση. «Αφού τους είχατε δει πριν από ένα δύο μήνες, γιατί δεν πήγατε στον εισαγγελέα;», είπε ο κ. Κακλαμάνης.