Με σκληρά λόγια μίλησε χθες στο Μαρούσι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ανεβάζοντας τους αντιπολιτευτικούς τόνους απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα. Αφορμή στάθηκε η αποστροφή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη διάρκεια της συνέντευξής του στη ΔΕΘ, όταν χαρακτήρισε λαϊκιστικές τις απόψεις του Σταύρου Θεοδωράκη στο μεταναστευτικό.

«Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα της προεκλογικής περιόδου. Ο άνθρωπος που υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες και δεν υλοποίησε τίποτα από αυτά που υπόσχονταν αποκαλεί εμάς λαϊκιστές» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στο ξεκίνημα της ομιλίας του από την πλατεία ΗΣΑΠ στο Μαρούσι.

Οι τόνοι της κριτικής κλιμακώθηκαν όταν ο επικεφαλής του Ποταμιού παρομοίωσε τη συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του προέδρου τους με ένα πλουσιόπαιδο που δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας. «Είναι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στα πούπουλα και αδιαφορούν για την πραγματική οικονομία» είπε χαρακτηριστικά.

Από τα βέλη του δε γλίτωσε ούτε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφού ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε οτι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχει ένας πανικός μπροστά στο ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές. «Πρόκειται για ένα κόμμα που δεν τόλμησε να εκλέξει αρχηγό και θέλει τώρα να εκλέξει Πρωθυπουργό;», αναρωτήθηκε.

Η χθεσινοβραδινή του ομιλία ήρθε να «κουμπώσει» το πρώτο προεκλογικό σποτ του κόμματος όπου στην πραγματικότητα εξαπολύει επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. «Τους πληρώσαμε ακριβά» είναι το σλόγκαν του διαφημιστικού σποτ που παρουσιάζει τα δυο κόμματα με τη μορφή βαρόνων και συνιστωσών, που διαθέτουν την ίδια λογική για την εξουσία: «πάνω απ’όλα η καρέκλα».

Τις επόμενες μέρες ο Σταύρος Θεοδωράκης και τα στελέχη του κόμματος θα κλιμακώσουν την επικοινωνιακή τους αντεπίθεση παρουσιάζοντας το Ποτάμι ως το κόμμα της μεταρρύθμισης, της αλλαγής, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της εργασίας.

Αύριο θα γίνει και η τελική παρουσίαση του ψηφοδελτίου επικρατείας, επικεφαλής του οποίου έχει τεθεί ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, θα συμμετάσχουν σε αυτό ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, ο Μάνος Ματσαγγάνης, η Φιλιώ Μυριβήλη από την Ευρώπη Οικολογία και ο Πάνος Βλάχος από την πολιτική κοινότητα «Μπροστά».