Ο πρόεδρος της ΝΔ έχει αποδυθεί το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια σύσφιξης των σχέσεων στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ βγάζει και τους βουλευτές του μπροστά, σε μια προσπάθεια ζύμωσης της κοινωνίας με τις γαλάζιες θέσεις και προτάσεις.

Κάπως έτσι, οριστικοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες πρόγραμμα εκδηλώσεων με τη συμμετοχή δεκάδων βουλευτών του κόμματος, κάτι που ουσιαστικά είχε προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Κ.Ο. του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως δεν μένει μόνο εκεί. Πριν από μερικές εβδομάδες, έφαγε σε γνωστή ταβέρνα με τις «σειρούλες» του, δηλαδή με βουλευτές που εξελέγησαν, όπως και αυτός, για πρώτη φορά το 2004. Τότε, το παρών είχαν δώσει οι κυρίες Έλενα Ράπτη και Σοφία Βούλτεψη και οι κύριοι Μάξιμος Χαρακόπουλος, Θόδωρος Καράογλου, Νίκος Δένδιας, Σίμος Κεδίκογλου, Γιώργος Βαγιωνάς, Γιάννης Πλακιωτάκης, Κώστας Τσιάρας και Γιώργος Κασαπίδης.

Εν προκειμένω, ο κ. Μητσοτάκης θα πάει στις…αρχές της επετηρίδας και θα συμφάει με βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν από το 2000. Πρόσκληση έχουν λάβει, έτσι, οι κυρίες Ντόρα Μπακογιάννη και Κατερίνα Παπακώστα και οι κύριοι Γιάννης Τραγάκης, Θανάσης Μπούρας, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Τασούλας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Γιώργος Καρασμάνης, και Γιώργος Βλάχος. Το ραντεβού έχει δοθεί για το βράδυ της Τρίτης, σε γνωστό μαγαζί στο Μικρολίμανο, αν και μένει να φανεί, αν η…κράτηση θα μείνει ως έχει, με δεδομένες και τις συνεδριάσεις της Βουλής για το πακέτο των μέτρων.

Να σημειωθεί, ακόμα, πως το επόμενο διάστημα, ανάλογες συνεστιάσεις θα κανονιστούν και με τους βουλευτές που εξελέγησαν μετά το 2009.

Γ. Ευγ.