Στην Κεντροαριστερά το τελευταίο διάστημα είναι περισσότερα τα παραπολιτικά παρά τα πολιτικά! Τρανό παράδειγμα η χθεσινή μέρα που Ποτάμι και Ώρα Αποφάσεων ψαχνόντουσαν για ένα… δαχτυλίδι! Τι είχε γίνει;

Δημοσιεύματα ήθελαν να ξεσπάει κόντρα μεταξύ του Ποταμιού και της «Ώρας Αποφάσεων», της πρωτοβουλίας δηλαδή των τριών πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ (Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιάννης Ραγκούσης), επειδή οι τρεις έφτιαξαν - λέει - ένα κόσμημα με τα αρχικά της πρωτοβουλίας (ΑΩ) το οποίο λανσάρισαν στην πρόσφατη συνεδρίασή τους σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το σενάριο ήθελε το γεγονός αυτό να εξαγριώνει τους Ποταμικούς, καθότι αντίστοιχο δαχτυλίδι είχε φτιάξει το Ποτάμι πριν δυο μήνες το οποίο πωλούνταν στις εκδηλώσεις για τα τρία χρόνια του κόμματος στην τιμή των 15 ευρώ. Μάλιστα η σχετική διαρροή ανέφερε ότι η Σεβαστουπόλεως είχε απαντήσει με σκωπτικό σχόλιο τύπου «είναι καλοί στην αντιγραφή».

Τίποτε από τα παραπάνω δεν φαίνεται να ισχύει, τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται στην Ώρα Αποφάσεων που με ανάρτησή τους έκαναν λόγο για fake news και διαστρεβλώσεις.

Αντιγράφω από τον τοίχο της πρωτοβουλίας στο facebook:

«Για να δείτε ποιος είναι ο ορισμός των fake news - δηλαδή των σκηνοθετημένων ψεμάτων - στη σημερινή Ελλάδα, δείτε την ιστορία με τα περιβόητα δαχτυλίδια. Στην Ώρα Αποφάσεων ποτέ δεν παραγγείλαμε και ποτέ δεν φτιάξαμε δαχτυλίδια, και το Ποτάμι, όπως μας διαβεβαίωσε, δεν έκανε διαρροή ότι του «κλέψαμε» την ιδέα. Όποιος ενδιαφέρεται για την αλήθεια, ας την αναζητήσει σε όλα τα δημοσιεύματα, πλην ενός, που δεν τη διαστρέβλωσαν».

Τώρα εγώ, δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι οι δυο πλευρές μπορεί να μην τσακώνονται για ένα πραγματικό δαχτυλίδι, όταν όμως μιλάμε για το δαχτυλίδι της ηγεσίας, του ανθρώπου δηλαδή που θα ηγηθεί ενός σχήματος που θα περιλάβει τόσο το Ποτάμι, όσο και τους πρώην Πασοκικούς βουλευτές, εκεί υπάρχει πραγματικός τσακωμός, καμία ψεύτικη είδηση και προς το παρόν, καμία πραγματική εξέλιξη….