Το τριήμερο που μας πέρασε, από Παρασκευή μέχρι Κυριακή, ομολογώ πως θα ήθελα να είμαι και εγώ στο συννεφιασμένο Λονδίνο... Όχι απλώς για βόλτα, αλλά για τις εργασίες του πρώτου Ελληνικού και Κυπριακού Forum που διοργάνωσαν στην έδρα του φημισμένου LSE ο σύλλογος των Ελλήνων και των Κυπρίων φοιτητών του ιδρύματος.

Στο πρώτο πάνελ, το οποίο έλαβε χώρα την Παρασκευή και είχε ως θέμα τη θέση Ελλάδας και Κύπρου σε μια ασταθή περιοχή συμμετείχαν ο Δημήτρης Βαλατσάς από τη συμβουλευτική εταιρεία Greenmantle, ο πολύπειρος καθηγητής του Παντείου Δημήτρης Καιρίδης, ο διεθνολόγος και αναπληρωτής γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου και ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Λευκωσίας Ανδρέας Θεοφάνους. Παριστάμενοι, πάντως, με ενημέρωσαν πως η εισήγηση του κ. Χατζηβασιλείου, η οποία είχε να κάνει και με το ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή, θέμα που ο ίδιος γνωρίζει εξαιρετικά, ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα.

Το Σάββατο, το δεύτερο πάνελ είχε να κάνει με τις επενδύσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, θέμα που ειδικά στην Ελλάδα, όσο να πει κανείς, μας πονάει. Ο Χάρης Ιωάννου, ένα από τα μεγάλα ταλέντα στο χώρο των ελληνικών start-ups, ο Θάνος Κοσμίδης της πλατφόρμας ενημέρωσης και υποστήριξης Care Across και ο Κύπριος Στέλιος Λάμπρου, δημιουργός της κυπριακής start-up Heart Cyprus συζήτησαν επί των προκλήσεων και των προοπτικών στο επενδυτικό πεδίο. Τέλος, τις προοπτικές της Ελλάδας και της Κύπρου για έξοδο από την κρίση συζήτησαν το Σάββατο το απόγευμα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Μάκης Κεραυνός και ο αντιπρόεδρος του European Tissue Symposium Φάνης Παπακώστας.

Γ. Ευγ.