Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του Πάνου Καμμένου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο το απόγευμα του Σαββάτου.

Σύμφωνα με το militaire.gr, η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας δεν ήταν προγραμματισμένη, καθώς αρχικά εκείνος πήγε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, όπου νοσηλεύεται στενό συγγενικό του πρόσωπο, αλλά στη συνέχεια επισκέφθηκε, γύρω στις 4 το απόγευμα, και το 401, όπου βρισκόταν ως έκτακτο περιστατικό ένας δικός του άνθρωπος.

Στα εξωτερικά ιατρεία του 401 υπήρχαν περίπου 50 άτομα σε αναμονή. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Καμμένος ρώτησε ενδεικτικά ορισμένους πόση ώρα περιμένουν και οι απαντήσεις δεν ήταν καθόλου ευχάριστες, αφού κάποιοι περίμεναν ακόμη και δύο ώρες.

Ο υπουργός ρώτησε το γραφείο κίνησης των ασθενών στα εξωτερικά ιατρεία προς τι τόση καθυστέρηση και η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι μια βλάβη στον εκτυπωτή καθυστερούσε τη ροή εξέτασης των ασθενών. 

Όμως, η σχεδόν 30λεπτη καθυστέρηση του επόπτη και μίας εποπτεύουσας οδήγησε τον κ. Καμμένο να καλέσει τον Α/ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή και τον διευθυντής του νοσοκομείου, με τις εξηγήσεις να μην κρίνονται επαρκείς και τον υπουργό Άμυνας να επιβάλλει ποινές φυλάκισης 20 και 30 ημερών σε τρία στελέχη του νοσοκομείου.