Τα δυο πρώτα σποτάκια με τα πρόσωπα που θα κληθούν να παίξουν ρόλο σε μια κυβέρνηση μετεκλογικά είναι έτοιμα κι αναμένεται να βγουν στον αέρα του διαδικτύου μέσα στη μέρα. Πρόκειται για δυο βίντεο που έχουν ετοιμάσει οι επιτελείς του Ποταμιού για το Χάρη Θεοχάρη και στο Στέφανο Ψημένο.

Ο πρώτος, δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι ο πρώην Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος που διετέλεσε γενικός γραμματέας φορολογικών εσόδων στην κυβέρνηση Σαμαρά. «Συγκρούστηκε με το κομματικό κράτος» και «αγωνίστηκε κατά της φοροδιαφυγής», είναι οι τίτλοι που πέφτουν και περιγράφουν τον υποψήφιο του κόμματος, που εξηγεί στο σποτάκι, το πώς θα διευκολυνθεί η ζωή των πολιτών εάν αποκτήσουν μια σχέση με την εφορία μόνο μέσω ίντερνετ.

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Στέφανος Ψημένος, ο άνθρωπος που έχει χαρτογραφήσει ολόκληρη την Ελλάδα και εξηγεί το πώς οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού μπορούν να επεκτείνουν την τουριστική περίοδο και να φέρουν 3 εκατομμύρια περισσότερους τουρίστες το χρόνο.

Στο Ποτάμι θα κλιμακώσουν μέσα στη βδομάδα την καμπάνια, παρουσιάζοντας μια εικοσάδα ανθρώπων που θα είναι στην ουσία η πρόταση του Ποταμιού για τους ανθρώπους που φέρνουν τις λύσεις. Χθες ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσίασε σε ειδική τελετή το Νικηφόρο Διαμαντούρο, επισημαίνοντας ότι το μήνυμα που στέλνει στην ελληνική κοινωνία είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να δώσουν λύσεις και δεν προέρχονται από τον κομματικό σωλήνα, αλλά έχουν καταγράψει μια αξιοσημείωτη πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. «Το δημόσιο αξίωμα είναι υποχρέωση του ενεργού πολίτη» είπε ο Νικηφόρος Διαμαντούρος, που αποδέχθηκε την τιμητική πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, και θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε επίσης ότι θα είναι υποψήφιος στα Χανιά αλλά και στην Α΄ Θεσσαλονίκης, καθότι θέλει να δείξει τη σημασία που δίνει το κόμμα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα περιληφθεί και ο οικονομολόγος Μάνος Ματσαγγάνης, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης που ήταν επικεφαλής στις προηγούμενες εκλογές, και ο Παναγιώτης Βλάχος που είναι ο επικεφαλής της Πολιτικής κίνησης «Μπροστά».

Χθες από το Ηράκλειο, ο επικεφαλής του κόμματος πρότεινε τη διεξαγωγή τηλεμαχίας με τους αρχηγούς των κομμάτων που είναι υποψήφιοι στην Κρήτη. «Σας δίνω τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και τα κανάλια της Κρήτης και να γίνει ένα ντιμπέιτ, μεταξύ του Μεϊμαράκη, του Τσίπρα και του Θεοδωράκη» ανέφερε. Απόψε το βράδυ, θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Μαρούσι στις 8μμ.