Με στόχο να ανακτήσει τους ψηφοφόρους του και να προσελκύσει κομμάτι των αναποφάσιστων ο Σταύρος Θεοδωράκης ξεκινά από σήμερα την επιχείρηση αντεπίθεσης, μετά την ψυχρολουσία των πρώτων δημοσκοπικών ευρημάτων που φέρνει το Ποτάμι χαμηλότερα από το εκλογικό ποσοστό του Ιανουαρίου.

Το δυνατό του χαρτί ακούει στο όνομα Νικηφόρος Διαμαντούρος που αποδέχθηκε την πρόταση να είναι επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος. Ένα όνομα που έχει θετική απήχηση σε πολλούς κεντρώους ψηφοφόρους αφού ο κ. Διαμαντούρος ήταν για χρόνια συνήγορος του πολίτη αλλά και ευρωπαίος διαμεσολαβητής, ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά και την ελληνική πραγματικότητα σε ζητήματα διαφθοράς και διαφάνειας.

Στο επιτελείο της Σεβαστουπόλεως πάντως προβληματισμό προκαλούν οι διαρροές κυρίως προς τη ΝΔ, καθότι ένα ποσοστό των ψηφοφόρων του Ποταμιού βλέπουν τις εκλογές να μετατρέπονται σε ντέρμπι και σκέφτονται να ψηφίσουν το Βαγγέλη Μεϊμαράκη προκειμένου να αποτρέψουν την επάνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Σταύρος Θεοδωράκης κρατά ίσες αποστάσεις στην κριτική του απέναντι σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη δηλώνοντας με κάθε τρόπο ότι οι Έλληνες δεν πρέπει να επιστρέψουν πίσω ούτε στους υπουργούς του προηγούμενου επταμήνου, ούτε όμως στους ανθρώπους διαχειρίστηκαν τις τύχες της χώρας τα προηγούμενα 40 χρόνια.

Μεγάλο κομμάτι της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος πάντως, αναμένεται να δομηθεί επάνω στα πρόσωπα που θα προτείνει ο Σταύρος Θεοδωράκης να παίξουν ρόλο σε μια μετεκλογική κυβέρνηση συνεργασίας.

Με αυτό τον τρόπο θα προσπαθήσει να αναδείξει την υπεροχή του κόμματος σε πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, που έχουν ένσημα (σε αντίστιξη με τα παιδιά του κομματικού σωλήνα) και μπορούν να δώσουν λύσεις στα ζητήματα που δεν έχουν ούτε δεξιό, ούτε αριστερό πρόσημο. «Ζητάμε από τους πολίτες να ψαλιδίσουν τα δυο μεγάλα κόμματα», είπε χθες ο Στ. Θεοδωράκης στη συνέντευξή του στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο.

«Μετά το πρώτη φορά Αριστερά» να πούμε το «Πρώτη φορά Σοβαρά» είναι το σλόγκαν που θα ακούσουμε πολύ από τα στελέχη του Ποταμιού τις επόμενες δυο βδομάδες. Σε κάθε περίπτωση το Ποτάμι θέλει να παίξει ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση και ο Σταύρος Θεοδωράκης εντείνει τις προσπάθειές του να καταδείξει τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις του κόμματος σε οικονομία και στο πολιτικό σύστημα.

Σήμερα θα ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο επικρατείας ενώ μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθούν και οι λίστες σε όλες τις περιφέρειες. Πληροφορίες από τη Σεβαστουπόλεως αναφέρουν ότι ένας αέρας ανανέωσης θα φυσήξει σε πολλά ψηφοδέλτια όπου θα ενταχθούν και τα συνεργαζόμενα στελέχη της Δράσης, της πολιτικής κίνησης Μπροστά, αλλά και της οργάνωσης Ευρώπη – Οικολογία.