Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματός του παρουσιάζει σήμερα στις 12μμ στα γραφεία του κόμματος στην οδό Σεβαστουπόλεως ο Σταύρος Θεοδωράκης, την ώρα που κλιμακώνει τις επιθέσεις του σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

Χθες ο επικεφαλής του κόμματος ανέβασε ασυνήθιστα τους τόνους απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε τον απερχόμενο Πρωθυπουργό «πλουσιόπαιδο» και «άνθρωπο που μεγάλωσε στα σαλόνια των εργολάβων δημοσίων έργων».

Η κλιμάκωση αυτή προκύπτει μετά τις διαπιστώσεις στο στρατηγείο του Ποταμιού ότι οι επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ίδιου του Τσίπρα στο πρόσωπο του Θεοδωράκη έχουν δημοκοπική αποτύπωση και ο ίδιος ο κ . Θεοδωράκης αποφάσισε ότι πρέπει να σηκώσει το γάντι. Η αποδόμηση με όρους «συστημικού» παίχτη φαίνεται ότι έχει εξοργίσει τον επικεφαλής του κόμματος που απάντησε, μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1, ότι «κάποιοι μπερδεύουν τη μετριοπάθεια με τη δειλία», συμπληρώνοντας ότι δε θα δεχθεί από εδώ και πέρα επιθέσεις για την ηθική του.

Από τα βέλη του κ. Θεοδωράκη δεν γλίτωσε ούτε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγορώντας τον ότι δεν έχει αναδείξει μια ομάδα ανθρώπων που θα μπορούσε να κυβερνήσει τη χώρα όπως έχει κάνει το Ποτάμι, ένα κόμμα του 6% που βγαίνει και λέει «με αυτούς θα κυβερνήσουμε».

Μετά την ανακοίνωση του Νικηφόρου Διαμαντούρου που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου, στη Σεβαστουπόλεως θέλουν να αναδείξουν τη βεντάλια των επιλογών που θα σηματοδοτήσει την ομάδα των ανθρώπων που θα προβάλει το κόμμα ως τα στελέχη εκείνα που θα μπορούσαν να παίξουν ρόλο σε μια κυβερνητική συνεργασία.

Μέχρι στιγμής, θέση στο ψηφοδέλτιο έχουν εξασφαλίσει ο Παναγιώτης Καρκατσούλης, που ήταν επικεφαλής στις εκλογές του Ιανουαρίου, η Λενιώ Μυριβήλη από την Ευρώπη Οικολογία, ο Παναγιώτης Βλάχος από το Μπροστά και ο Θεόδωρος Σκυλλακάκης από τη Δράση, οι επικεφαλής δηλαδή των κινήσεων που συνεργάζονται με το Ποτάμι.

Ενδιαφέρον παρασκήνιο είχε πάντως και η επιλογή της Κριστίνας Τρεμόντι ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας των ΑΝΕΛ. Η 25χρονη είχε συμμετάσχει σε εκδηλώσεις του Ποταμιού, έκλεισε μάλιστα την εκδήλωση της Επιτροπής Διαλόγου στις 22 Ιουνίου, ενώ συμμετείχε και στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων την προηγούμενη Παρασκευή στο θέατρο Αλκμήνη. Η κ. Τρεμόντι κόπηκε τελικά από τα ψηφοδέλτια του Ποταμιού και κατέληξε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας των ΑΝΕΛ!