Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης την Τετάρτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού θεωρεί ότι η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά αφού αυξάνει την ένταση της αντιπαράθεσης με τη Γερμανία και την κατηγορεί ότι δεν έχει σχέδιο για τη διαπραγμάτευση:

«Δεν έχουν λύσεις για τα αδιέξοδα στην οικονομία και την κοινωνία και σαλπίζουν εθνική επίθεση. Η ελληνική σημαία όμως δεν είναι λάβαρο ευκαιρίας. Αν ακούσεις τι λένε κάποιοι στους διαδρόμους της Βουλής, είναι φανερό ότι φαντασιώνονται εθνική κρίση και εκλογές με εθνικά εμβατήρια. Θα είναι έγκλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή θεωρεί αφελείς τις κυβερνητικές διαρροές για «κατασχέσεις» γερμανικών περιουσιακών στοιχείων στην Ελλάδα, τη στιγμή που η Ελλάδα χρωστάει σε όλους τους άλλους λαούς της Ευρώπης.

«Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας – Γερμανίας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Η χώρα έχει ανάγκη από συμμάχους – δεν έχει ανάγκη από εχθρούς. Από την μια έχεις κάποιους στην Γερμανία, που δεν λένε να καταλάβουν ότι η πολιτική της λιτότητας τελείωσε γιατί απέτυχε… Και από την άλλη έχεις κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ που δεν θέλουν να κυβερνήσουν και προτιμούν να το παίζουν ήρωες του αλβανικού μετώπου”, είπε στους βουλευτές του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στηλίτευσε επίσης και τη στάση της Προέδρου της Βουλής και τη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις. «Η Πρόεδρος της Βουλής νομίζει ότι είναι ο κυβερνήτης της Ελλάδας και ότι θα βάζει αυτή την ατζέντα στην κυβέρνηση. Ο Πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει στη Βουλή για τη συμφωνία του Γιούρογκρουπ, για τις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζουν – αν σχεδιάζουν- και χθες ήρθε και μίλησε – σε ζωντανή μετάδοση βέβαια – για το Γ Ράιχ και τα ES-ES. Μια μέρα μετά το Γιούρογκρουπ και ενώ ήταν σε εκκρεμότητα για άλλη μια φορά όλη η διαπραγμάτευση».

Στο μεταξύ, οι Γρηγόρης Ψαριανός και Σπύρος Δανέλλης, που είναι και μέλη της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, με ανακοίνωσή τους ειρωνεύονται την πρωτοβουλία Καμμένου και τις αναφορές του σε ειδικό έντυπο που θα διανεμηθεί σε σχολεία και στρατόπεδα στο πλαίσιο εκστρατείας για την «αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης και αντιναζιστικής-αντιφασιστικής θωράκισης της νέας γενιάς». Αναφέρουν οι δυο βουλευτές:

«Αφού ανασυγκροτήσαμε τη ΜΟΜΑ επιδιώκοντας την «ανάπτυξη» με μεθόδους της δεκαετίας του ΄50, αφού αποφύγαμε την τραγικότητα μιας δεύτερης πυρπόλησης της Μονής στο Κούγκι κρατώντας το λάβαρο της εθνικής κυριαρχίας ακόμα υψηλότερα, αφού οι τυχεροί «βάρβαροι» Βερολινέζοι απέφυγαν την εισβολή από τα στίφη των προερχόμενων από τη χώρα μας Τζιχαντιστών, αφού θεωρήσαμε σκόπιμο να ξυπνήσουμε τις μνήμες των Ιμίων, αφού στηλιτεύσαμε για έλλειψη πατριωτισμού την Ελληνική Ισραηλιτική κοινότητα, εξαιτίας της δήθεν απαλλαγής της από την εισφορά φόρων στο Ελληνικό δημόσιο, αφού ορίσαμε την ΕΛΔΥΚ ως την εμπροσθοφυλακή των νέων ένδοξων εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων του Έθνους, αφού αποφύγαμε τον Εθνικό εξευτελισμό της διαπραγμάτευσης «πεσμένοι στα τέσσερα», ήρθε η ώρα οι Έλληνες μαθητές να ενημερωθούν καταλλήλως από το «αρμόδιο» για την καταγραφή και την διδασκαλία της Ιστορίας, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τον κύριο Καμμένο ανέκαθεν χαρακτήριζε ακραίος λαϊκισμός, αμετροέπεια, απουσία αισθητικής και βέβαια άρνηση του ορθού λόγου.

Διερωτόμαστε, δεν αντιλαμβάνεται ο κύριος Πρωθυπουργός ότι ο εθνολαϊκισμός στους υπερευαίσθητους τομείς της Εθνικής Άμυνας και της Εξωτερικής πολιτικής οδηγεί μοιραία σε νέες Εθνικές περιπέτειες;

Λίγη ώρα μετά, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απάντησε στους ίδιους τόνους, στο ίδιο σκωπτικό ύφος.

«Το «Ποτάμι» θα αντικαταστήσει τη ΜΟΜΑ με τις τεχνικές εταιρείες των αφεντικών του. Στο Κούγκι θα παραδώσει τη Μονή στους Τούρκους, θα φιλοξενήσει τους μετανάστες, θα συνεργαστεί με τον κ. Βορίδη για τα θέματα της κοινότητας, θα αποστρατιωτικοποιήσει την ΕΛΔΥΚ και, τελικά, όπως είπε χθες ο εκπρόσωπός του κ. Θεοχάρης, θα αρνηθεί τις αποζημιώσεις, γιατί οι Γερμανοί μας έκαναν… καλό στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο…».