Ξεκάθαρη θέση υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του πήρε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στον Real FM.

«Το ακριβές είναι ότι υποστηρίζω όχι τώρα, αλλά εδώ και πάρα πολύ καιρό, ότι πρέπει να επιτύχει και προς την κατεύθυνση αυτή πράγματι, όποιες δυνάμεις έχω, τις προσφέρω για την επιτυχία της διακυβέρνησης του τόπου, την οποία θεωρώ και προοδευτική. Και τούτο ανεξάρτητα από παραλείψεις από αποσπασματικές ή από ευκαιριακές ενέργειες. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», δήλωσε ο κ. Κουβέλης.

Επιπλέον, επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε πρόσφατα με τον Αλ. Τσίπρα: «Είναι επίσης ακριβές ότι πριν από κάποιο καιρό, δύο και πλέον μήνες, είχα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τον κ. Τσίπρα, με δική του πρωτοβουλία, αν θέλετε κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας του Μαξίμου και βεβαίως είχα κάποιες τηλεφωνικές επικοινωνίες αναφορικά με ζητήματα της τρέχουσας όσο και σημαντικής πολιτικής ζωής του τόπου και πάντοτε σε σχέση με όσα προβάλλονται ως αναγκαία και κρίσιμα ζητήματα για τον τόπο», είπε.

Σε ό,τι αφορά το ερώτημα εάν θα υπουργοποιηθεί, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Ήδη αυτό που σας είπα αποτελεί μορφή στήριξης της κυβέρνησης και θέλω να αποφύγω τα περιττά λόγια. Εάν με ρωτήσετε για το ενδεχόμενο συμμετοχής μου σε κάποιο καινούργιο υπουργικό σχήμα, θα σας πω ότι δεν μπορώ να μελλοντολογώ και δεν υπάρχει τίποτα, μα τίποτα, το συγκεκριμένο. Εκείνο το οποίο προτάσσω είναι το συλλογικό και το συλλογικό στην προκειμένη περίπτωση είναι να επιτύχει το κυβερνητικό έργο, γιατί η όποια επιτυχία θα είναι επιτυχία για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα».