Την ανάγκη να δοθεί ένα πολιτικό σήμα από την ηγεσία της Ευρώπης προς την Ελλάδα εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στο μείζον ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, από το βήμα του συνεδρίου Concordia το βράδυ της Τετάρτης.

«Περιμένουμε ένα πολιτικό σήμα από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης. Ελλάδα, επενδυτές και αγορές είναι έτοιμοι και περιμένουν τον λευκό καπνό, ότι μπορούν να εμπιστευτούν την Ελλάδα», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

«Θέλουμε οριστική επίλυση του ελληνικού ζητήματος στις 15 Ιουνίου», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει πως «βρισκόμαστε σε κρίσιμο σημείο ανάπτυξης που δεν πρέπει να διακυβευτεί».

Υπάρχει τρόπος να γεφυρωθεί η διαφορά μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας για το χρέος, σημείωσε, για να επαναλάβει πως η Ευρώπη πρέπει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Δεσμεύσεις, εξήγησε, για ελάφρυνση χρέους αλλά και αναπτυξιακά προγράμματα.

Η Ελλάδα δεν επαιτεία ούτε γκρινιάζει, δίνει λύσεις που θα δώσουν διέξοδο και θα γεφυρώσουν τις διαφορές, διεμήνυσε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

Τόσο η Μέρκελ όσο και ο Μακρόν υπερασπίζονται την Ευρώπη της ανάπτυξης. Τώρα είναι η ώρα να το αποδείξουν, τόνισε ο κ. Τσίπρας, για να προσθέσει πως «η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει επιτέλους μια ιστορία επιτυχίας μετά από τόσες κρίσεις.

«Υποστήκαμε τις σκληρές συνέπειες στρεβλών επιλογών. Οι εταίροι μας έδειξαν τη λάθος συνταγή. Τώρα πρέπει με αισιοδοξία να κοιτάξουμε το μέλλον», σημείωσε, επίσης, ο κ. Τσίπρας.